Erdoğan imzaladı! Danıştay Üyesi Yılmaz Akçil AYM Üyeliğine atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete kararına göre, Danıştay Üyesi Yılmaz Akçil, Anayasa Mahkemesi Üyeliğine atandı.

Erdoğan imzaladı! Danıştay Üyesi Yılmaz Akçil AYM Üyeliğine atandı
Erdoğan imzaladı! Danıştay Üyesi Yılmaz Akçil AYM Üyeliğine atandı
GİRİŞ 31.01.2024 01:23 GÜNCELLEME 31.01.2024 02:05
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Son dakika Yılmaz Akçil haberleri: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Anayasa Mahkemesi Üyeliğine atama yapıldı.

AYM ÜYELİĞİNE ATAMA GERÇEKLEŞTİ

Buna göre, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 146 ve 147'nci maddeleri ile 6216 sayılı Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun'un 6, 7 ve 10'uncu maddeleri gereğince Danıştay Genel Kurulunca gösterilen üç aday arasından Danıştay Üyesi Yılmaz Akçil, Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi.

Anayasa Mahkemesinin Danıştay kontenjanından üyesi Muammer Topal'ın görev süresinin 30 Ocak'ta dolması nedeniyle Anayasa Mahkemesi üyeliği için Danıştay Genel Kurulunda seçim yapılmış, seçimde en yüksek oyu Yılmaz Akçil almış, en yüksek oyu alan 3 aday sırasıyla Cumhurbaşkanlığına sunulmuştu.

BAKAN TUNÇ, AKÇİL'E BAŞARILAR DİLEDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Erdoğan'ın kararıyla AYM üyeliğine atanan Akçil'e resmi X hesabından yaptığı paylaşımla görevinde başarılar diledi.

Bakan Tunç paylaşımında, "Danıştay Genel Kurulunca gösterilen üç aday arasından Sayın Cumhurbaşkanımızın takdir ve tensipleri ile Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Danıştay üyesi Sayın Yılmaz Akçil’i tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum." dedi.

YILMAZ AKÇİL KİMDİR?

Akçil, Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde 1968'de doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1989'da mezun olan Akçil, Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalında "Türk İdari Yargısında Yürütmenin Durdurulması" başlıklı tez çalışmasıyla yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Akçil, Sivas ve Mersin Vergi Mahkemesi Üyeliği, Erzurum İdare Mahkemesi Üyeliği ve Erzurum İdare Mahkemesi Başkanlığı, Erzurum Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı görevlerinde bulundu.

2011'de Danıştay Üyeliğine seçilen, 2014-2018 yılları arasında Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığı görevini yürüten Akçil, 2018'de Danıştay Onuncu Daire Başkanlığına seçildi. Akçil, evli ve 4 çocuk babası.

 

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    hayırlı olsun inşallah
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Allah muvaffekiyetler versin. Liyakakatlı,işinin ehli dürüst bir Devlet Adamı memleketimize hayırlı olsun..
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    İnşaallah Vatanımıza Milletimize Hayırlı Olur??
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun inşallah. başarılar dilerim.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    elhamdulillah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı