Eskişehir Valiliği’nden ‘sonik patlama’ açıklaması

Eskişehir Valiliği, kentte duyulan ‘patlama’ sesinin 1’inci Ana Jet Üssü Komutanlığı’ndan havalanan test ve tecrübe uçuşundaki bir jet motorlu uçağının yol açtığı ‘sonik patlama’ olduğunu açıkladı.

Eskişehir Valiliği’nden ‘sonik patlama’ açıklaması
Eskişehir Valiliği’nden ‘sonik patlama’ açıklaması
GİRİŞ 02.02.2024 13:09 GÜNCELLEME 02.02.2024 13:10

Eskişehir’de saat 11.12’de kentin her yerinde fark edilen bir patlama sesi duyuldu. Birçok kullanıcı sosyal medyada paylaşımlarda bulunurken, Eskişehir Valiliği, patlama sesinin test ve tecrübe uçuşundaki bir jet motorlu uçağın, ses hızını aşmasıyla meydana gelen ‘sonik’ patlama olduğunu açıkladı. Valilik açıklamasında, “İlimiz 1’inci Ana Jet Üssü Komutanlığı tarafından bugün saat 16.00’a kadar emniyetli sahada test ve tecrübe uçuşu gerçekleştirilecektir. Bu kapsamında saat 11.00 sularında hissedildiği gibi sonik patlama sesi duyulabilecektir. Kamuoyuna saygılarla duyurulur” denildi.

SONİK PATLAMA NEDİR?

Jet motorlu uçağı, ses hızını geçtiğinde süpersonik hıza ulaşır. Sonik patlama; uçağın ses hızından daha hızlı bir biçimde hareket etmesi sonucu oluşan, gök gürültüsüne benzer şiddetli bir ses patlamasıdır. 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu