Taksici cinayeti sonrası peş peşe 'idam' çağrıları!

İzmir'de taksici Oğuz Erge'nin öldürülmesinin ardından 'idam' tartışmaları yeniden gündeme geldi. Cumhur İttifakı ortaklarından BBP lideri Mustafa Destici ve eski İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu 'idam' çağrısında bulundu.

Taksici cinayeti sonrası peş peşe 'idam' çağrıları!
Taksici cinayeti sonrası peş peşe 'idam' çağrıları!
GİRİŞ 02.02.2024 15:06 GÜNCELLEME 02.02.2024 16:16
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

İzmir'de gece yarısı "soğukta bırakmamak için aldım" diyerek aracına aldığı kişinin silahlı saldırısında yaralanan taksici Oğuz Erge hayatını kaybetti. Büyük yankı uyandıran konuyla ilgili siyasetçilerden peş peşe 'idam' çağrıları gelmeye başladı. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ve eski İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu 'İdam' çağrısı yaptı.

"İDAM CEZASI MUTLAKA OLMALIDIR"

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda katil zanlısının idam edilmesi gerektiğini ifade eden Destici, "Bu hadise de göstermiştir ki, belli suçlar için idam cezası mutlaka olmalıdır. Ekmek parası kazanmak için çalışırken terör örgütü sempatizanı bir şahıstarafından canice katledilen Oğuz Erge kardeşimize Yüce Allah'tan rahmet ve yakınlarına sabrı cemil niyaz ediyorum. Bu cinayet toplumumuzu derinden yaralamıştır. Bir vatandaşımızın canına asla bu şekilde kast edilememelidir. Bu gibi caniler,bir infaz düzenlemesi veya başka bir uygulama ile cezaevinden çıkamamalıdır. 2018 yılında vatandaşlarımıza yıllardır sözünü verdiğimiz idam cezası için, anayasa değişikliği teklifimizi meclisteki siyasi partilerle paylaşmıştık. Ne yazık ki hiçbir siyasi parti buna destek vermedi" dedi.

"ŞU ÜÇ SUÇ İÇİN İDAM CEZASI İSTİYORUZ"

Açıklamasının devamında üç suç için idam cezası istediklerini belirten Destici, "Biz sadece dün yaşanan menfur olaydaki gibi gözünü kırpmadan vatandaşlarımızın canına kast eden katiller için, kurşunu sıkarak veya bombayı patlatarak askerimizi, polisimizi ve vatandaşlarımızı şehit eden teröristler için, kadınlarımızı, kızlarımızı ve çocuklarımızı kaçırıp onlara tecavüz edip öldüren cani sapıklar için idam cezasının yasalarımızda yer almasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

İşte Destici'nin o paylaşımı;

AĞIRALİOĞLU'NDAN İDAM ÇAĞRISI

İyi Parti eski milletvekili Yavuz Ağıralioğlu da sosyal medya hesabı üzerinden idam çağrısı yaptı. İzmir'de taksi şoförünün yolcu tarafından uğradığı silahlı saldırı ile hayatını kaybetmesi sonrası değerlendirmelerde bulunan Ağıralioğlu, "Hükümlerle sınırları net bir şekilde çizilmiş şekilde; psikopat katiller, çocuk tecavüzcüsü cani sapıklar, askerimizi, polisimizi ve vatandaşlarımızı şehit eden teröristler için, idam meselesini gündemimize almalı ve tartışmaya başlamalıyız" dedi.

İşte Ağıralioğlu'nun yaptığı o paylaşım;

Bu infaz sistemi sayesinde, kendi hâlinde ve işinde gücünde yaşayan her masum vatandaşımız, bir psikopat katil tarafından katledileceği günü, "sokaktaki sırasını" bekliyor!

Belli ki cezanın ıslah ediciliğini esas alan modern hukuk, bu suç makinesi canilere bir çare olamıyor! Maalesef, cezaların hiçbir caydırıcılığı yok!

“İnsan bu havada dışarıda mı bırakılır? O maskeyi takarsan almazlar abim.” diyerek tebessüm ettiği, dokuz ayrı suçtan sabıkası olan ve terör destekçisi bir cani tarafından alçakça katledilen, iyiliksever ve iki çocuk babası bir vatandaşımız, taksici Oğuz Erge kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Ailesine, arkadaşlarına ve milletimize başsağlığı dileklerimi iletiyorum.

Herkesi derinden yaralayan bu gibi suçluları, milletimizin maddi imkânları ile besliyoruz, sonra vakti gelince sokağa salıyoruz ve bir masumun daha kanına gireceği suç vaktini bekliyoruz.

Şimdi, hukukçularımız söylesinler!
Bu cani, kaç yıl ceza alacak?
Kaç yıl yatacak?
Eğer erken bir affa denk gelmez ise ne zaman dışarı çıkacak ve ne zaman aramızda yeni kurbanlarını arayacak?

Böyle kamu düzeni, böyle adalet mi olur?
Vicdan sızlar, yürek kan ağlar!

Bu ülkenin, aksayan hukuk düzeni ve problemli adalet mekanizması yüzünden ve darbe dönemlerinin acı tecrübeleri sebebiyle karşı çıkanlar da muhakkak ki olacaktır;

ancak "kesin kanıtlarla ve bağlayıcı hükümlerle sınırları net bir şekilde çizilmiş şekilde";
psikopat katiller,
çocuk tecavüzcüsü cani sapıklar,
askerimizi, polisimizi ve vatandaşlarımızı şehit eden teröristler için, idam meselesini gündemimize almalı ve tartışmaya başlamalıyız!

Toplum vicdanını kanatan ve adaleti örseleyen acı hadiseler sebebiyle artık bu konu, kaçınılmaz bir mecburiyet olarak, kamuoyunun ve siyaset kurumunun önündedir...

 

Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 85
  • ... 2 ay önce Şikayet Et
    Adalet sisteminin tartışmalı olduğu, adamına göre, cinsiyetine göre adaletin olduğu bir sistemde idam istemiyorum. Önce adalet tesis edilmeli.
    Cevapla
  • H.G. 2 ay önce Şikayet Et
    "Kadının beyanı esastır" maddesinin uygulandığı bir hukuk sisteminde idam cezası uygulamak! Düşünmek bile istemiyorum.
    Cevapla
  • Hani 2 ay önce Şikayet Et
    3 madde ye katılmıyorum. Sadece çocuklar için olabilir. Yoksa, mevcut yasalar yüzünden iftiraya uğrayan çok masumun canına girilir.
    Cevapla
  • mmm 2 ay önce Şikayet Et
    evet idam kesinlikle gelmeli yazık bu masum insanlara
    Cevapla
  • medo 2 ay önce Şikayet Et
    Suçlularla hakimler kanka olmuş, geleni salıveriyorlar. Mazlumu, mağduru bırakmışlar, suçlulara hak dağıtmaya çalışıyorlar, adalet bakanı da dahil. Ceza evleri dersen zaten beş yıldızlı otel. Adalet sistemi, kadrolu suçluları koruma, kollama, yaşatma derneğine dönmüş. Suçluların çoğu aynı kişiler, hepsini toplayıp adam gibi bir ceza versen zaten suçta bitecek, ama akıl lazım, olmayınca.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu