MİT'ten büyük operasyon! Türkiye'nin gündemine oturan saldırının failleri de aralarında

Santa Maria Kilisesi'ndeki saldırıyla bağlantılı olan terör örgütü DEAŞ üyesi 17 şüpheli, İstanbul merkezli düzenlenen operasyonla yakalandı.

GİRİŞ 03.02.2024 10:30 GÜNCELLEME 03.02.2024 11:24
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Millî İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı’nın yaptığı istihbarat ve risk analizleri neticesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü ile koordineli sürdürülen çalışmalarda, Afganistan’daki DEAŞ yapılanması olan DEAŞ -sözde- Horasan Vilayeti’ne bağlı olarak ülkemize yönelik faaliyet gösterdiği tespit edilen ve Santa Maria İtalyan Kilisesi’ne 28/01/2024’te gerçekleştirilen saldırının failleri ve söz konusu saldırı ile bağlantılı olduğu değerlendirilen şahıslar tespit edildi.

Bahse konu şahısların faaliyetlerinin akamete uğratılması, ülkemizde gerçekleştirilmesi muhtemel eylemlerin engellenmesi amacıyla 03/02/2024 tarihinde gerçekleştirilen İstanbul merkezli operasyonlarda 17 kişi yakalandı ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Son dakika: MİT'ten MOSSAD'a operasyon! Kıskıvrak yakalandılarSon dakika: MİT'ten MOSSAD'a operasyon! Kıskıvrak yakalandılar

MİT tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde, Aralık 2023’te DEAŞ’ın Türkiye’deki sinagog ve kiliselerin yanı sıra Irak Büyükelçiliği’ne yönelik eylem planlamaları engellenmiş, çok sayıda şahsın yakalanması ve örgüte ait dijital materyallerin ele geçirilmesi sağlanmıştı.

Operasyon neticesinde, DEAŞ -sözde- Horasan Vilayeti’nin adam kazanma, finans ve lojistik faaliyetlerine sekte vurularak, ülkemize yönelik planlarının akamete uğratılması sağlandı.

MİT, Türkiye’ye yönelik yurt içinde ve yurt dışında terör gruplarına karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir.

Türkiye, DEAŞ, El Kaide ve PKK gibi terör örgütleri arasında hiçbir ayrım yapmaksızın terörle mücadelesini hız kesmeden devam ettirmektedir.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 36
  • ASIL BU 2 ay önce Şikayet Et
    Bu abd nin kurduğu Finansa ettiği Müslüman Düşmanı Deaş ın kökünü kazmak için İslam Ülkeleri el birliği yapmalılar.
    Cevapla
  • Yorumcu 2 ay önce Şikayet Et
    Deașın parmağı varsa israyilin de vardır
    Cevapla
  • Hacıoğlu 2 ay önce Şikayet Et
    Mit ci kardeşlerim Allah rızası için , gıda , banka, galeri, stokcu , karaborsaci ,piyasayi manipüle edenlerede bir ayar verseniz.
    Cevapla
  • Bahattin 2 ay önce Şikayet Et
    Bunlar Deaş filan değil. Mossad ajanı.Deas adıyla mısrada hizmet ediyorlar.
    Cevapla
  • Mehmedim 2 ay önce Şikayet Et
    MİT artık MOSSAD'ın -CIA'ın üstüne binmiş vaziyette, onları katır gibi arazide sürecektir..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak