Bir ilimiz için 7 büyüklüğünde deprem uyarısı! 'Bu husus göz ardı edilmemeli'

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde birer gün arayla 3.3 ve 4.3 şiddetinde deprem meydana geldi. Bir ay içindeki deprem sayısı 6'ya yükseldi. Bölgedeki stresin arttığına işaret eden yer bilimciler, yıkıcı afet beklediklerini ifade etti.

Bir ilimiz için 7 büyüklüğünde deprem uyarısı! 'Bu husus göz ardı edilmemeli'
Bir ilimiz için 7 büyüklüğünde deprem uyarısı! 'Bu husus göz ardı edilmemeli'
GİRİŞ 04.02.2024 10:25 GÜNCELLEME 04.02.2024 15:12
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Hakkari'de peş peşe yaşanan depremler korkuttu; uzmanların uyarısı endişelerin haklı olduğunu gözler önüne serdi. Yüksekova merkezli ilk sarsıntı 2 Şubat gecesi 02.21 sıralarında yaşandı. 3.3 büyüklüğündeki deprem kısa süreli paniğe neden oldu; sarsıntıyı hissedenler sokağa çıktı.

Kentte aynı korku dün sabah saat 06.09'da da tekrarlandı. Merkez üssü yine Yüksekova olan 4.3 büyüklüğünde medyadan geldi. Böylece Hakkari'de son bir ayda 3.3 ila 4.5 şiddeti arasında 6 deprem kaydedilmiş oldu.

Yüksekova'da 31 Aralık akşamı yaşanan 4.4 ve 4.5'lik depremlerden sonra vatandaşlar geceyi sokakta geçirmişti.

'FAYIN DENGESİ DEĞİŞTİ'

Yaşanan depremlerin ardından gözler uzman isimlere çevrildi. Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bölgedeki riske dikkat çekti. Görür, şu sözlerle uyardı: "Deprem Bitlis-Zagros Bindirme Kuşağının üstünde. Daha önce belirttiğim gibi, bu kuşak 6 Şubat depremlerinden sonra muhtemelen belli ölçüde stres alanı değişimine uğradı ve stres yükledi. Bu husus göz ardı edilmemelidir."

Mimar Fırat Yalçın daha önce Hakkari'nin 1. derece deprem bölgesi olduğuna dikkat çekmişti.

SARSINTILAR GERİLİMİN HABERCİSİ

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Övgün Ahmet Ercan'dan da korkutan bir açıklama geldi. Ercan, şu ifadeleri kullandı: "Küçük deprem ortamın gerilmekte olduğunu gösteriyor. Bölge gelecekte 7 büyüklüğü dolayında bir depreme gebedir. Zamanı bilmiyorum."

KAHRAMANMARAŞ'LA ELAZIĞ DA SALLANDI

Elazığ'da önceki gece saat 04.17'de 3.9 büyüklüğünde deprem oldu. Merkez üssü Sivrice İlçesi olarak açıklandı. 18 dakika sonra da Kahramanmaraş'ta bir deprem oldu. Türkoğlu İlçesi merkezli 3.5 büyüklüğündeki sarsıntı nedeniyle olumsuz bir durum yaşanmadı.

 

Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 8
  • Kurdi 2 ay önce Şikayet Et
    burda o bölge diye ayrıştırıcı nefret söylemleri yapanlar kimse sanmasınki sadece kürt düşmanlığı yapıyor.millet düşmanı bunlar böyle durumlarda fitne ve şeytan kulluğu yapıp halkı düşmanlık peşindeler.onlara uyanda onlardandır
    Cevapla
  • Gözü kara 2 ay önce Şikayet Et
    Insallah bekliyoruz yeri musait ve uygun hic ügülmem yakisirda o bölgeye
    Cevapla
  • Ali 2 ay önce Şikayet Et
    Beter ol Hakkari PKK sever yaratiklar
    Cevapla
  • Ali 2 ay önce Şikayet Et
    Bir sürü şehit verdiğimiz il Hakkari halkida sevmez askerimizi dilerim Allah'tan taş taş bırakmasın orda
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Bir susun artık da milleti germeyin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi