TRT'den 'Miraç Kandili' özel yayınları

Hazreti Muhammed’in (S.A.V) Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili’nde, TRT’nin özel yayınları izleyici ve dinleyiciyle buluşacak.

TRT'den 'Miraç Kandili' özel yayınları
TRT'den 'Miraç Kandili' özel yayınları
GİRİŞ 05.02.2024 12:51 GÜNCELLEME 05.02.2024 12:51

İslam âleminin en mübarek gecelerinden olan, Peygamber Efendimiz’in kutlu yolculuğa çıktığı, sayısız manevi ikramların bahşedildiği ve dua edenlerin dualarının geri çevrilmediği gece olarak bilinen Miraç Kandili’nde TRT ekran ve radyolarında özel programlar yayınlanacak.

Gaziantep’te “Miraç Gecesi Özel” yayını

Şahinbey Millet Camii'nde gerçekleştirilecek “Miraç Gecesi Özel” programı, yarın akşam saat 20.00’de TRT 1’de canlı yayınla izleyicilerle buluşacak. Asrın felaketinin yıl dönümünde, depremde ve Gazze'de hayatını kaybedenler için Kudüs Kıble Camii'nde hazırlanan “Dr. Erkan Aydın ile Miracın Konağı Mescid-i Aksa” programı yarın akşam saat 22.00’de TRT 1’de ekrana gelecek.

TRT 2 ekranlarında Miraç Gecesi’ne özel olarak “Miraciyye Saklı Miras” filmi yarın akşam saat 21.00 ‘de TRT Türk’te, saat 21.30’da ise TRT 2’de ekranlara gelecek.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde “Mi'râciye” geleneği

Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu tarafından icra edilen, Türk müziğinin çok özel eseri “Mi’râciye”, TRT Müzik ekranlarından izleyiciyle buluşacak. Bir Miraç Kandili geleneği olan “Mi'râciye”, Ayasofya-i Kêbir Câmi-i Şerifi'nde ihya edilen kaydıyla yarın akşam saat 19.45’te TRT Müzik’te ekranlarda olacak.

TRT Türk ekranlarında Miraç Gecesi Hz. Yuşa Peygamber’in kabrinden; Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahiler, bahirler, vaaz ve dua ile ihya edilecek. “Miraç Kandili” programı yarın akşam saat 22.00’de TRT Türk ekranlarında yer alacak. Adıyaman Emir Sultan Camii’ndeki “Miraç Kandili” programı ise yarın akşam canlı yayınla saat 19.45’te TRT Kurdi ekranlarında yayınlanacak.

TRT Radyolarında ve TRT TSR’de günün anlam ve önemine özel içerikler, konukların katılımıyla dinleyicilerle buluşacak.

Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü