Madenciler, enkazdan kurtardıkları aileyi ziyaret etti

Hatay'da 6 Şubat depremlerinde enkaz altında kalan Tuğçe Gövtaş, kızları Eylül ve Ecem Gövtaş ile onları kurtaran madenciler Yasin Sever, Ertan Akar ve İlyas Açıkgöz bir araya geldi.

GİRİŞ 05.02.2024 13:02 GÜNCELLEME 05.02.2024 19:36
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş merkezli depremlerde arama kurtarma faaliyetinde yer alan madenciler Yasin Sever, Ertan Akar ve İlyas Açıkgöz, depremin birinci yılı nedeniyle, Hatay'da enkaz altından kurtardıkları depremzede aileyi ziyaret etti. Tuğçe Gövtaş ile kızları Eylül ve Ecem'i enkaz altından kurtaran madenciler ile ailenin buluşmasını, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar sosyal medya hesabından paylaştı.  


Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessesesi Sözleşmeli Sahalar Başmühendisi Yasin Sever, "Hatay'da o günün şartlarıyla öğretmen evinde 6 kişi çalışıyorduk. Üç kişiyi Veli'nin ailesinin yaşadığı bölgeye sevk ettik. Ben de öğretmen evinde çalışmaya devam ettim. Allah nasip etti, oradan 2 çocuğumuzu, anneyi saat sabah 05.40 gibi 2,5 saatlik çalışmayla sağ salim kurtarmış olduk. O da bizim için çok büyük bir sevinç oldu" ifadelerini kullandı. 

'ONLAR DA BENİM KAHRAMANIM'

Elindeki ocak kazmasıyla Tuğçe ve kızlarını enkazdan kurtaran madenci Ertan Akar, "Ben onların kahramanıyım; ama onlar da benim kahramanım" diyerek 1 yıl sonra yapılan buluşmanın mutluluğunu paylaştı.


Tuğçe Gövtaş da kendisine enkaz altında ulaşan Ertan Akar'a vefa borcu olduğunu belirterek, "Benimle konuşan adam kimdi? Hiç tanımayan bir insan böyle güzel seslenebilir mi? 'Tuğçe'm, kızım, benim de 2 kızım var. Dayan kızım.' Bir yabancı insan bunu yapamaz bence. 'Bunları bulmam lazım' dedim. En sonunda buldum, iyi ki de buldum bir vefa borcuydu. Onlar benim abilerim oldular" dedi.

 

'MADENCİ ABİLERİM OLDU'

Deprem sırasında gece vardiyasında olan baba Veli Gövtaş da ailesini kurtaran madencilere can borçları olduğunu söyleyerek, "Benim 3 abim var, artık daha fazla oldu. Karadenizli abilerim oldu, madenci abilerim oldu. Aileme, aile kattım" ifadelerini kullandı.



6 Şubat depremlerinde görev yapan 9 bin 798 madenci, enkazdan 324 vatandaşı canlı olarak çıkardı. 

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 3
  • vatan sevdalısı 2 ay önce Şikayet Et
    ALLAH ü Ekber :(
    Cevapla
  • vahid varış 2 ay önce Şikayet Et
    Duygulandım, Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın kimseye
    Cevapla
  • neco 2 ay önce Şikayet Et
    Allah tekrar yaşatmasın ülkemizi milletimizi muhafaza eylesin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünya bu kararı bekliyordu! Tutuklamanın ilk adımı atıldı
Kapıda vize uygulamasında yeni gelişme! İşte eklenen yeni adalar...