Asrın felaketinin birinci yılı! Türkiye'yi değiştiren gün: 7.7, 7,6...

6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş ile afetin etkilediği Gaziantep, Hatay ve Osmaniye'de depremzedeler, geceyi sokaklarda geçiriyor.

GİRİŞ 06.02.2024 04:17 GÜNCELLEME 06.02.2024 09:49
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

"Asrın felaketi" olarak nitelenen ve 11 ili etkileyen Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde hayatını kaybedenler, afetin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen unutulmuyor.

DEPREMZEDELER SOKAKLARDA SESSİZ ANMA YAPIYOR

Kahramanmaraş ile afetin etkilediği Gaziantep, Hatay ve Osmaniye'de depremzedeler, geceyi sokaklarda geçiriyor.

Yoğun sisin kapladığı Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde vatandaşlar, akşam saatlerinden itibaren Cumhuriyet Meydanı'nda toplanıyor.

Ailecek meydana akın eden vatandaşlara, bazı işletmeler tarafından ücretsiz çay ikramı yapılıyor.

Gruplar halinde meydanda toplanan vatandaşlardan kimisi 6 Şubat gecesi yaşadıklarını anlatıyor, kimisi de buhur yakarak depremde kaybettikleri için dua ediyor.

OSMANİYE VE İSKENDERUN

İskenderun ilçesinde vatandaşlar sokaklarda ateş yakarak "deprem nöbeti" tuttu.

Bir enkaz alanına kırmızı karanfiller bırakan vatandaşlar, "unutmadık" yazılı pankart da bıraktı.

Gönüllülerce sokaktaki vatandaşlara çay, çorba ve kek ikram edildi.

Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki yıkılan binanın enkazının bulunduğu alanda ateş yakarak oturan Zahide Eren Mert, felaketi yaşadıkları geceyi sokakta nöbet tutarak geçirmek istediklerini söyledi.

Depremde çok kişinin hayatını kaybettiğini belirten Mert, bir daha böyle acıların yaşanmamasını diledi.

Süleyman Güçlü de 6 Şubat'ı kesinlikle unutmayacaklarını söyledi.

Osmaniye'de ise belediye tarafından düzenlenen anma programı öncesinde vatandaşlar Raufbey Mahallesi'nde depremde yıkılan Metin Tamer Sitesi'nin önünde bir araya geldi.

Alanda kurulan sobanın etrafında toplanan kalabalığa belediye ekiplerince yemek ve çay ikramın edildi.

EBRAR SİTESİ'NE GİDİP ATEŞ YAKTILAR

Depremlerde en çok can kaybının yaşandığı yerlerden Ebrar Sitesi'nin enkazının bulunduğu alana gelen bazı afetzede aileler, burada ateş yakıp, sevdikleriyle yaşadığı anıları yad etti.

Yoğunluğun yaşandığı sitenin etrafında polis ekipleri güvenlik önlemi alırken bazı sivil toplum kuruluşları da afetzede ailelere çay ve çorba ikramında bulundu.

Öte yandan Kapıçam Şehir Mezarlığı'nda gecenin ilerleyen saatlerine rağmen sevdiklerinin mezarına giden bazı depremzedeler burada yakınları için dua etti.

Depremin en fazla etkilediği yerlerden olan Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçesinde de depremzede aileler, evlerinin yıkıldığı bölgede toplandı ve kaybettikleri yakınları için dua etti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • Asım’ın Nesli 2 ay önce Şikayet Et
    Rabbim tekrar yaşatmasın , her an Rabbimizi anmayı bilmeyi nasib etsin gaflet uykusuna daldırmasın
    Cevapla
  • ÖZCAN 58 2 ay önce Şikayet Et
    millet olarak her işimizde dürüst olup, olmayanlarda müsamaha göstermezsek bu acılar yaşanmaz, yok bu kafayla devam dersek daha çok canımız yanar.
    Cevapla
  • Hüseyin 2 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM imtihanlarımızı kolaylaştır. Gökten üzerimize sabır yağdır. SEN MEVLAMIZSIN, kafirlere ve kaza belalara karşı bize yardım et. bizlere gerçek iman tevbe teslimiyet hidayet mutluluk huzur Sukunet esenlik ferahlık lezzet afiyet sağlık sıhhat şifa kolaylık rahatlık iyilik güzellik nasip et. Cennetlerinle müjdele.
    Cevapla
  • Hamza 2 ay önce Şikayet Et
    Türkiyeyi bu felaket bile değistiremedi Millet hala aynı
    Cevapla
  • Türkiye 2 ay önce Şikayet Et
    Aynen hiç ders alan yok
    Cevapla
  • Bilecikli 2 ay önce Şikayet Et
    Bizleri böyle felaketlerle sınama ya RAB
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi