Türk astronot Gezeravcı'nın da bulunduğu Dragon'un dönüşü tekrar ertelendi

SpaceX, olumsuz hava koşulları nedeniyle Alper Gezeravcı ve beraberindeki astronotların dünyaya dönüşünün bir kez daha ertelendiğini duyurdu.

GİRİŞ 06.02.2024 07:37 GÜNCELLEME 06.02.2024 10:14
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da bulunduğu Dragon uzay aracı ve Axiom-3 (Ax-3) ekibinin Dünya'ya dönüşü, hava durumunun hala uygun olmaması nedeniyle tekrar ertelendi.

SpaceX, sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklamada, Ax-3 ekibinin Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ayrılışının ertelendiğini duyurdu.

Açıklamada, "Florida kıyılarında devam eden elverişsiz hava koşulları nedeniyle Dragon, salı günü Uzay İstasyonu'ndan ayrılma işlemine ara veriyor. Uzay aracı ve Ax-3 mürettebatı sağlıklı durumda ve ekipler bir sonraki kenetlenme fırsatı için hava koşullarını izlemeye devam edecek." denildi.

Ax-3'ün misyon lideri Michael Lopez, ekibin fotoğrafını paylaştıAx-3'ün misyon lideri Michael Lopez, ekibin fotoğrafını paylaştı

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 89
  • Zehni 2 ay önce Şikayet Et
    Acele etmesin yazın gelirler
    Cevapla
  • reiste Para Çok 2 ay önce Şikayet Et
    Bu turistik gezi Türjiye'ye 300 milyona patlayacak anlaşılan...
    Cevapla
  • Vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    S.m.a hastalarına verseydiler daha sevapti
    Cevapla
  • Fehmi Doğan 2 ay önce Şikayet Et
    kardeşlerim, 1400 yıl önce bu gece Peygamberimiz Hz Muhammed SAV mescidi haremden (Mekke'den) Mescidi aksaya (Kudüs'e ) ve oradan 7 kat göklerin üstünde olan Allah'ın arşına kadar Hz Cebrail'in refakatinde bir gecede yolculuk ilk insandır Bu geceye MİRAÇ adını verilmiştir. İslam aleminin miraç kandillerini tebrik ve mübarek olsun nice kandiller diliyorum inşallah diyorum.
    Cevapla
  • vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    bedavadan tatil yapıyor.
    Cevapla
  • Ali 2 ay önce Şikayet Et
    Abi adam geze geze gitti geze geze gelecek soyadının gereğini yapıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti
İYİ Parti'de seçim günü: Akşener veda konuşmasını yaptı