Depremzedelerle buluşan Murat Kurum gözyaşlarına hakim olamadı!

İstanbul adayı Murat Kurum, depremin yıl dönümünde afetzedelerin katıldığı programda yaptığı konuşmada gözyaşlarına hakim olamayarak "Gönlümüzü deprem bölgesinden hiçbir zaman çekmeyeceğiz. Çünkü biz samimiyiz, dertliyiz" dedi.

GİRİŞ 06.02.2024 14:08 GÜNCELLEME 06.02.2024 14:08
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz yıl bugün yaşanan deprem felaketi unutulmuyor. Acılar ilk günkü gibi tazeliğini korurken, afetzedelerin yaralarını sarmak adına büyük bir mücadele ortaya koyuluyor.

Bugün özellikle depremden etkilenen 11 kentte anma programları düzenlendi.

MURAT KURUM DEPREMZEDELERLE BULUŞTU

İstanbul'da da vatandaşlar unutulmadı. Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Murat Kurum, Asrın Felaketi Anma Programı'na katıldı.

Burada depremzede ailelerle bir araya gelen Kurum, konuşma yaptı.

"İKİ GÜN ÖNCE UMUDUMUZ YENİDEN ÇİÇEK AÇTI"

Açıklamaları sırasında gözyaşlarını tutamayan Murat Kurum, şu ifadeleri kullandı:

"Her yerde sondaj çalışması yaparak sıvılaşma alanlarını, zemin etütlerini tek tek tespit ettik. Hepsine de gittim. Havadan, karadan Cemil pilotumuzla beraber hepsini inceledik. En doğru yer neresi, nereye yapılması lazım… 3 ay bile geçmemişti. Yeni 180 bin yuvanın inşasını dualarla başlattık. İki gün önce umudumuz yeniden çiçek açtı. Cumhurbaşkanımız yeni yuvalarını afetzede kardeşlerimize teslim etti."

"BU GÜÇLÜ, BU BÜYÜK ULU DEVLET DAİMA PAYİDAR OLSUN"

Konuşması sırasında duygusal anlar yaşayan ve gözyaşlarını tutamayan Murat Kurum, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz elimizi oradan çekmeyeceğiz. Gönlümüzü deprem bölgesinden hiçbir zaman çekmeyeceğiz. Çünkü biz samimiyiz, dertliyiz. Oradaki depremzede kardeşlerimizin neye ihtiyacı varsa biz ona koşacağız. 1 Nisan sabahı da koşacağız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 11 ilin yanında olacak. Hep birlikte 16 milyon İstanbulluyla beraber onlarla el ele kol kola olacağız. Tüm yüreğimle şu duayı ediyorum ki; Cenabı Allah bize, annelerimize, güzel yavrularımıza bu acıları bir daha yaşatmasın. Bizi yeni yuvalarımızın teslim edildiği bugüne ulaştıran Rabbimize sonsuz şükür ediyoruz. Bu güçlü, bu büyük ulu devlet daima payidar olsun."

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 31
  • X aday 2 ay önce Şikayet Et
    Depremzedelerin,Bu mubarek gecede Allah yar ve yardımcıları olsun.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Allah senden razı olsun başkanım. inşallah İstanbul'a layık olduğu değeri vereceksin bundan hiç şüphem yok. Kalpte ne varsa dil onu söyler.Samimi dualarınıza katılıyorum. Rabbim bir daha bu vatana böyle acılar yaşatmasın. yaşayan kardeşlerimiz e de sabrı cemil ismi ile sabırlar versin inşallah.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Okumuş kültürlü aklı başında zeki bilinçli vatansever eğitim görmüş dengeli bir kişi buna oy vermez
    Cevapla
  • İbrahim.k 2 ay önce Şikayet Et
    Depremden sonra, mülteciler,başta İstanbul olmak uzere nüfusa kayıtlı oldukları illere göç etmeleri zorlanmadimi, kaldiki bunlar encok Hatay, Gaziantep Kahramanmaraş Adıyaman'a kayıtlı, depremden sonra burdaki kira fiyatlati İstanbul'u geçti, keşke gönlünüzü bu bölgeden cekseniz.
    Cevapla
  • İbrahim.k 2 ay önce Şikayet Et
    Tufanmisin ne haltsin altın kuru keyfin yerinde , ahir gibi evlere dünya kadar kira veriyoruz, bu dünya sizede kalmaz.
    Cevapla
  • Tufan Muhammed 2 ay önce Şikayet Et
    Sen halt etmişsin ne dediğini bilmeyecek kadar kaybetmişsin şuurunu.
    Cevapla
  • demek ki yokmuş 2 ay önce Şikayet Et
    Kişi neye layıksa öyle yönetilir! Bundan sonra çöptü, çukurdu, çamurdu, otobüs yandıydı, tranvaylar kafa kafa kafaya çarpıştıydı filan demek yok! Siz neye lâyıksanız öyle yönetileceksiniz!
    Cevapla
  • Zafer bay 2 ay önce Şikayet Et
    İstanbullular hala ekrem diyor anlaşılır gibi degil
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    agustos böcegi gibi eglenip kanalizasyonda yüzmek isteyenler eko diyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri