DMM Koordinatörü İdris Kardaş: ‘200’den fazla dezenformasyon içerikli haberi ifşa ettik’

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş, deprem döneminde 200 dezenformatif bilginin yayılmasının engellendiğini açıkladı.

DMM Koordinatörü İdris Kardaş: ‘200’den fazla dezenformasyon içerikli haberi ifşa ettik’
DMM Koordinatörü İdris Kardaş: ‘200’den fazla dezenformasyon içerikli haberi ifşa ettik’
GİRİŞ 06.02.2024 16:33 GÜNCELLEME 06.02.2024 16:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli, asrın felaketi olarak nitelendirilen ve 11 ili etkileyen, 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde şüphesiz en çok çalışan kurumlardan biri Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkeziydi. Deprem sürecinde özellikle sosyal medya üzerinden yapılan provokatif paylaşımlar ve yayılan yalan bilgiler ile toplumun birlik ve beraberliği birçok kez hedef alınmıştı. Bu süreçte Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş, depremden sonra ciddi hasara yol açabilecek 200’den fazla dezenformasyon içerikli haberi ifşa ettiklerini açıkladı. 

KAYNAK: HABER7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • hhüseyin 2 ay önce Şikayet Et
    Öyle bir muhalefetimiz var ki Dünyanın hiç bir yerinde bulamazsınız. En önemli işleri YALAN DOLAN. Kılıcın keskin olsun Fahrettin Başkanım
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ferdi ve Barış Alper'in peşindeki takımlar ortaya çıktı!
İsrail polisi, Türk vatandaşını şehit etti