100 bin konut sözü hayal oldu! İmamoğlu tutmadığı vaadi yeniden verdi

2019 yerel seçimler öncesi 100 bin konut sözü verip 5 yıllık görev süresince sadece 5 bin 925 konutun dönüşümünü gerçekleştiren Ekrem İmamoğlu, 31 Mart seçimleri öncesi de 125 bin konut dönüştürme sözü verdi.

GİRİŞ 08.02.2024 14:13 GÜNCELLEME 08.02.2024 14:13
Bu Habere 182 Yorum Yapılmış

    HABER7

2019 yerel seçimleri öncesi vatandaşlara birçok vaatte bulunan ancak vaatlerinin büyük bir kısmını yerine getiremeyen CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, en büyük hayal kırıklığını ise kentsel dönüşüm noktasında yaşattı. 5 yılda 100 bin konutu dönüştürme sözünü yerine getiremeyen İmamoğlu, şimdi de el yükseltti. 

5 YILDA 5 BİN KONUT DÖNÜŞTÜRDÜ

Seçilmeden önce İstanbul'un deprem sorununu 5 yılda çözebileceğini belirten ve 5 yılda en az 100 bin konut dönüştürme sözü veren Ekrem İmamoğlu, dün Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlediği kentsel dönüşüm sempozyumunda sözünden döndü. Kongrede konuşan İmamoğlu, “5 yılda 100 bin konut dönüştüreceğiz demedim, 5 yılda 10 bin konut yapacağım” dediğini iddia etti. 

İBB'de reklam bütçesini kentsel dönüşüm bütçesinin üstüne çıkaran İmamoğlu yönetimi, sonuç olarak ise 5 yılda sadece 5 bin 925 konut üretebildi. İmamoğlu, yaptığı hizmetle verdiği kentsel dönüşüm sözünün sadece yüzde 5'ini tamamlayabilmiş oldu.

ŞİMDİ DE 125 BİN KONUT SÖZÜ VERDİ

Tatillerden fırsat buldukça İstanbul'da kalan ve 2019 seçimleri öncesi verdiği kentsel dönüşüm sözlerinin yüzde 5'ini yerine getirebilen İmamoğlu, dün "Afetlere Karşı Dayanıklı İstanbul" projesinin tanıtımında yaptığı konuşmada el yükseltti.
2019-2024 arasında görev yaptığı 5 yıllık süreçte sadece 5 bin 925 konut üretmeyi başaran İmamoğlu,  proje kapsamında açıkladığı 10 ana maddelik metinde 10 öncelikli alanda 125 bin konutta planlı dönüşüm sözü verdi. 

İmamoğlu, "Yine bilimsel verilerle, vatandaşlarımızın can güvenliğini ve gerçekten riskli alanları belirleyerek önceliklendirdiğimiz 10 bölgede planlama çalışmalarımızı önümüzdeki aylarda Meclis’imizde hızla getireceğiz. Bu 10 öncelikli alandaki 125 bin konutta dönüşümün önünü açacağız, bu alanlarda yaşayan vatandaşlarımızı deprem ve diğer afetlere karşı dirençli konut stokuna ve yaşanabilir kentsel çevreye kavuşturmak için planlarımızı hazırladık." dedi. 

60 BİN KONUTTA DA GÜÇLENDİRME

İmamoğlu, 125 bin kentsel dönüşüm vaadinin yanı sıra bir de güçlendirme sözü verdi. 2019 öncesi verdiği sözlerin büyük bir kısmını hayata geçiremeyen İmamoğlu 40 semtte 60 bin konutta güçlendirmeye destek olacaklarını söyledi. 

İmamoğlu güçlendirme vaadinde ise şu ifadelere yer verdi;

"Binasını yenileyecekler kadar, güçlendireceklerin de yanında olacağız. Bu amaçla, güçlendirme sistemimizi kurduk. Bu kapsamda yönetmeliğimizi de biz hazırladık. Meclis’te çoğunluğu aldığımız anda hızlı taramayla ilgili tespitlerimize göre güçlendirme yapılabilecek 60 bin konutu sisteme dahil edeceğiz. Talep gelmesiyle birlikte İstanbul Yenileniyor ve diğer teşviklerimizle kentsel dönüşüme hız verirken yeni konut üretimi projelerimize de hız kesmeden devam edeceğiz."

 

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 182
  • sdf 2 ay önce Şikayet Et
    İstanbulun kasasına berek getirdim diyen çapsız kaynaklar kuruyunca gidip Avrupadan borçlanarak semirdi.
    Cevapla
  • ibrahim 2 ay önce Şikayet Et
    laflan peynır gemisi yürümez.
    Cevapla
  • Ns57 2 ay önce Şikayet Et
    Ekocum 100yilda bitmez dediğin külfetli vaadlere girme bence sen deprem toplanma alanları açılışı yap 3aydan 3ayaa isimlerini degistir tekrar ac ha birde hicbirsey açılışı mi ne yapmıştın oda tam size göre bence öyle icraatlere yönel bu vaadler sizleri yorar tatile engel filan olur ailene vakit ayıramazsın tavsiye tabi haa birde hafıza miz kayip da olsa arsivdeki video lar çıkıyr yol met
    Cevapla
  • Eninde Sonunda 2 ay önce Şikayet Et
    tamam yapmadıklarının üzerine gitmiyoruz yalanda söylesen doğrudur diyoruz......sen yaptıklarını bir sırala ......temel atmama töreni dışında ne yaptın.......
    Cevapla
  • Kinh 2 ay önce Şikayet Et
    Bay yalan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Araç sahipleri dikkat! EPDK'dan benzin ve motorin fiyatı kararı! 15 Mayıs'ta başlıyor
Diyanet'in toplumdaki imajı ortaya çıktı!