"Anadolu'dan Esenler" belgesel galası hemşerileri buluşturdu

Esenler Belediyesi tarafından ülkemizin kültürünü, örf ve adetlerini ortaya koymak amacıyla hayata geçirilen “Anadolu’dan Esenler” belgesel projesinin üçüncü bölümü, düzenlenen gala ile kamuoyuna tanıtıldı.

"Anadolu'dan Esenler" belgesel galası hemşerileri buluşturdu
"Anadolu'dan Esenler" belgesel galası hemşerileri buluşturdu
GİRİŞ 08.02.2024 15:00 GÜNCELLEME 08.02.2024 15:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Esenler Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Anadolu’dan Esenler” belgesel projesinin üçüncü bölümü, düzenlenen gala ile meraklılarıyla buluştu. Gelecek kuşakların kültürünü yakından tanımasına olanak sağlayan “Anadolu’dan Esenler” belgeseli, ilçede derneği bulunan köylerin tarihi ve doğal güzelliklerini, yürekleri ısıtan karelerle bir kez daha ekranlara taşıdı. Anadolu’nun köylerini gerçek hayat hikâyeleriyle gözler önüne seren belgeselin galası, Esenler Kültür Merkezi’nde; Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Katılımın hayli yoğun olduğu programda belgesel gösterimi sırasında duygu dolu anlar yaşandı.

İNSANIN HİKÂYESİ ANA RAHMİNDE BAŞLAR

Gecede konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “İnsanın hikâyesi doğduğu evde başlar. İnsanın hikâyesi ana rahmine düştüğü anda başlar. Annenizin yediği, içtiği her şey sizin kişiliğinizi ve geleceğinizi belirler. Yani insanın kişilik oluşumu, ana rahminde başlar. Doğduğunuz, büyüdüğünüz sokaklarda hikâyenizi yazmaya başlarsınız. Hz. Peygamber Mekke’den ayrılırken Mekke’nin çıkışına dönüyor ve diyor ki: ‘Yarabbi! Sen şahit ol. Yaratılmışlar içinde en çok bu şehri sevdim. Eğer kabilem beni sürmeseydi vallahi de billahi de elbette senden ayrılmayacaktım diyor" ifadelerini kullandı.

DEPREMDE MEMLEKETİM ADIYAMAN’A GİTTİM

Göksu, 6 Şubat depremlerinde memleketi Adıyaman’a gittiği sürece de değinerek “Geçen sene deprem olduktan sonra hemen yola koyulduk. Memleketim Adıyaman’a gitmek istediğimi söyledim. Çünkü orası benim doğduğum ve büyüdüğüm yer. Her birimiz o acıları dindirmek için seferber olduk. Bu iş öyle kıymetli bir iş ki ‘Köyümün bir videosunu yapsam’ diyen herkesin hayalini gerçeğe dönüştüren bir proje oldu. Şu ana kadar 25 ilimize gitmişiz. 350 köyümüzü belgeselini çekmişiz. Şu ana kadar 280 gün bu projeye çalışmışız. 45 bin kilometre yol yapmışız. 54 bin dakika stüdyoda prodüksiyon yapmışız. Bin 550 röportaj gerçekleştirmişiz. Şimdi bunlara devam edeceğiz. Sadece Türkiye ile kalmayacağız ve Rumeliler, Balkanlara da misafir olacağız. İstiyoruz ki bütün çocuklarımız doğdukları toprakların hikâyesini bilsin” şeklinde konuştu.

ESENLER’E ANADOLU’DAN SELAM GETİRDİK

Esenler Belediyesi’nde derneklerden sorumlu başkan danışmanı olarak görev yapan Mehmet Kaya ise “Belediyemizin Kültür İşleri Müdürlüğü öncülüğünde Anadolu’yu gezdik. Esenler’e Anadolu’dan selam getirdik. Anadolu’nun o güzel muhabbetini çektiğimiz görüntülerle Esenler’e yansıttık. Bu konuda bizlere öncülük yapan Esenler Belediye Başkanımız M. Tevfik Göksu’ya ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • H öztan 2 ay önce Şikayet Et
    Yolunuz açık olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu