Yeniden Refah'ın AK Parti'den istediği iller belli oldu! 'Kocaeli ve Sakarya'yı istedik'

Yeniden Refah Partisi'nin Genel Başkanvekili Prof. Dr. Doğan Aydal, "AK Parti'den iki büyükşehir istedik. Kocaeli ve Sakarya. Rahmetli Erbakan Hocamızın sanayi bölgelerine olan hassasiyetini biliyorsunuz" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 09.02.2024 03:43 GÜNCELLEME 09.02.2024 03:59
Bu Habere 413 Yorum Yapılmış

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Doğan Aydal, AK Parti'den Kocaeli ve Sakarya Büyükşehir Belediyelerini istediklerini, kabul görmeyince yerel seçimlerde ittifak yapmaktan vazgeçtiklerini söyledi.

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesi siyasi partilerin aday belirleme çalışmaları hız kazandı. AK Parti ile ittifaka kapıları kapatıp İstanbul, Ankara ve İzmir'de ayrı aday çıkaracağını duyuran Yeniden Refah Partisi'nin (YRP) bu kararının arkasında yatan nedeni, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Prof. Dr. Doğan Aydal açıkladı.

"AK PARTİ'DEN KOCAELİ VE SAKARYA'YI İSTEDİK"

tv100 canlı yayınına katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Prof. Dr. Doğan Aydal, yerel seçimlerde AK Parti'den iki büyükşehir istediklerini, kabul görmeyince masadan kalktıklarını belirtti. Aydal, şunları söyledi: "Bunu ilk telaffuz eden benim. AK Parti'den 2 büyükşehir istedik. Kocaeli ve Sakarya. Neden bunu istedik? Rahmetli Erbakan Hocamızın sanayi bölgelerine olan hassasiyetini biliyorsunuz.

Yeniden Refah nereye koşuyor?Yeniden Refah nereye koşuyor?

CHP'den Yeniden Refah Partisi itirafı: Bursa'da CHP bayrağı dalgalanacakCHP'den Yeniden Refah Partisi itirafı: Bursa'da CHP bayrağı dalgalanacak

"35 TANE İLÇE TALEP ETTİK"

Biz de benim özgeçmişime baktığınızda bir sanayi şehrini çok rahatlıkla kalkındıracak birçok Ar-ge'nin başkanıyım aynı zamanda. Bu isteğimizi Sayın Cumhurbaşkanına ileteceklerini ifade ettiler. Devamını getireyim. 35 tane ilçe talep ettik. Çünkü neden? Önlerine grafik olarak koydum. Biz olmadan 76 ilçeyi kazanma şansları yoktu."

ERBAKAN: İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR'DE KENDİ ADAYLARIMIZI GÖSTERECEĞİZ

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, ittifak konusunu görüştükleri AK Parti heyetinin, "adil ve dengeli" bir teklifle gelmediğini belirterek, şunları söylemişti: "Gelinen bu noktada, AK Parti ile yerel seçimlerde işbirliği yapmama kararı aldık. Yeniden Refah Partisi olarak İstanbul, Ankara ve İzmir'de de kendi adaylarımızı göstermek yönünde karar almış bulunuyoruz. İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyelerinde de 'Ahlaklı Belediyeciliğin', 'Milli Görüş Belediyeciliğinin' hakim olması için mücadele edeceğiz. Bu kararımızın partimiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyoruz."

Erbakan, İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının, 10 Şubat'ta Ankara Atatürk Spor Salonu'nda ilan edileceğini bildirdi.

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 413
  • Vatansever ADANALI 2 ay önce Şikayet Et
    Sakarya da ve Koceeli nde birer köy verilse onuda heba eder bu densizler.
    Cevapla
  • Sirayet_54 2 ay önce Şikayet Et
    Küstürmemek adına bir iki köy muhtarlığı felan verilebilirdi.
    Cevapla
  • Kasım Hoca 2 ay önce Şikayet Et
    Sen kimsin ki millete nizamat veriyorsun
    Cevapla
  • BARAKTAR 2 ay önce Şikayet Et
    saadet partisinin yaptığı hatayı yapıyorsnuz.Siz şuanda Ak Partiye kaybettirmeye odaklanmışınız.Bu millet bunu affetmez.
    Cevapla
  • ALP ER TUNGA 2 ay önce Şikayet Et
    Yeniden Refah Partimizin resmî üye sayısı; 1 Aralık’tan 9 Şubat’a kadar 330 binden 422 bine çıktı… 70 günde yüzde 28 üye artış oranı!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel'i bugün kabul edecek
Rusya, Türklere kapılarını ardına kadar açıyor