Türkiye'nin ikinci astronotu uzaya ne zaman gidecek?

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın dünyaya dönmesinin ardından ikinci Türk astronot ne zaman uzaya gidecek merak edilmeye başlandı. Konuya ilişkin merak edilen yanıt ise Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Yusuf Kıraç'tan geldi

GİRİŞ 09.02.2024 22:43 GÜNCELLEME 10.02.2024 09:59
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Yusuf Kıraç, Türkiye'nin insanlı uzay misyonuna ilişkin, "Biz bu misyonla birlikte uzay farkındalığı ve insan kaynağı misyonumuzu da gerçekleştiriyoruz. Alper'in toplumdaki uzay farkındalığı ve insan kaynağı konusunda da katkılarını ilerleyen süreçte göreceğiz." dedi.

Kıraç, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) Dünya'ya iniş yolculuğunu değerlendirerek, Gezeravcı'nın ilk tedavilerin ardından Türkiye'ye dönmesini planladıklarını anlattı.

DENEYLER LİTERATÜRE GEÇTİ

Bugüne kadar uzay çalışmalarında yaklaşık 2 bin deneyin literatüre geçtiğine işaret eden Kıraç, şöyle devam etti: "Artık bir Türk astronotumuzun yaptığı deneyler de literatüre geçti. Bundan sonra da inşallah akademik olarak uluslararası yayınlarda da faydası olacaktır. Biz bu misyonla birlikte uzay farkındalığı ve insan kaynağı misyonumuzu da gerçekleştiriyoruz şu anda. Alper oradayken Samsun'dan Hatay'a kadar öğrencilerimizle bir araya geldik. Alper döndükten sonra da bu heyecan devam edecek. Türkiye'nin tüm illerinden Alper'e davet var. Alper'in toplumdaki uzay farkındalığı ve insan kaynağı konusunda da katkılarını ilerleyen süreçte göreceğiz. Gençler Alper abilerini dört gözle beklesinler. Alper abileri gelecek. O da onlarla kavuşmayı bekliyor."

İKİNCİ TÜRK ASTRONOT TUVA CİHANGİR ATASEVER NE ZAMAN UZAYA GİDECEK?

Kıraç, nisan ayında da ikinci astronot Tuva Cihangir Atasever'i yaklaşık 80 kilometrelik bir yörünge altı uçuş için uzaya gönderecekleri bilgisini vererek, onun da yaklaşık 7 deney gerçekleştireceğini söyledi.

Atasever'in dönüşünü de heyecanla bekleyeceklerini vurgulayan Kıraç, "Nisanın ilk haftaları gibi Tuva'nın uzay yolculuğu gerçekleşecek gibi görünüyor." diye konuştu.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 20
  • Doğrucu 2 ay önce Şikayet Et
    Astronot olmak için kaç yıllık eğitimden geçildiği ini biliyormusunuz
    Cevapla
  • Gökhan 2 ay önce Şikayet Et
    Para çok galiba
    Cevapla
  • Son Osmanlı 2 ay önce Şikayet Et
    Aşağılık kompleksin vücudunu esir almış elin gavuru trilyon doları uzaya harcarken bismillah deyince neden zorunuza gidiyor gavura muhtaç olmaya devam edelim diyorsun sende onlardansın zaten
    Cevapla
  • Yetti artik 2 ay önce Şikayet Et
    Diğer Ülkenin insanları gitmiş bunca yıl.merak ediyorum hiç birinde bizim bu ülkedeki hainler kadar laf söyleyen olmuşumdur Ülkesine bu kadar boş sözlerle zarar veren oldu mu.artik disardaki düşmandan korkmuyoruz.kurt gövdenin içine girmiş kemiren kemiren bitirmeye çalışıyor.Allah fırsat vermesin
    Cevapla
  • aga 2 ay önce Şikayet Et
    Abi şu mekiği ver de bir tur atayım.. Vermezsen niz de yaparız bak.. Uzaya ilk insansız hava aracını da ben göndereceğim. Artık nereye kadar gidebilirse gitsin.. dönüş umurumda değil. Dünya düz mü onu onu kanıtlarız.
    Cevapla
  • beleşşş.. 2 ay önce Şikayet Et
    birici astronot 55 milyon dolarla gitti geldi 2 astronot bedavaya gütürmeleri lazım bu işin aşantiyonu yokmu .
    Cevapla
  • Planet keyfül=chp 2 ay önce Şikayet Et
    Türklerin uzayda ne isi var :))
    Cevapla
  • ÖNCE VATAN 2 ay önce Şikayet Et
    Zeki Müreni de görecekmiyiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."