Murat Kurum'dan 'Olimpiyat' hedefi: İstanbul'u küresel sporun başkenti yapacağız!

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, uluslararası spor organizasyonlarını şehre getirmek için tüm paydaşlarla işbirliği halinde planlı bir süreç yürüteceklerini söyledi.

Murat Kurum'dan 'Olimpiyat' hedefi: İstanbul'u küresel sporun başkenti yapacağız!
Murat Kurum'dan 'Olimpiyat' hedefi: İstanbul'u küresel sporun başkenti yapacağız!
GİRİŞ 10.02.2024 13:57 GÜNCELLEME 10.02.2024 13:57
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ataköy'deki Olimpiyatevi'ni ziyaret eden Kurum, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener'le görüştü.

Görüşme sonrası gazetecilere açıklama yapan Kurum, bu ziyareti, İstanbul'u sporda dünya başkenti yapmak için gösterdikleri gayretin bir adımı olarak yaptıklarını söyledi.

Olimpiyatlara ilişkin düşüncelerini paylaştıklarını belirten Kurum, "Bu çerçevede Olimpiyat Master Planı'nın tekrar elden geçirilmesi hususunda, yeni tesislerin yapılması ve İstanbul'un olimpiyat şehri adımlarının güçlü bir şekilde atılması konularını da değerlendirdik. İstanbul'umuzda olimpiyatlara sporcu yetiştirilmesi noktasında ilçe ilçe, mahalle mahalle nasıl yapılması gerektiğine vurgu yaptık ki bununla beraber gelen sporcularımızın ulaşım, konaklama, güvenlik, iletişim gibi kalıcı planlarının da olimpiyatlara göre nasıl yapılması gerektiğini istişare ettik." diye konuştu.

Kurum, komitenin 100 yılı aşkın geçmişiyle Türk sporunun en köklü paydaşlarından biri olduğunu kaydederek, "Ülkemizin sporda sürdürülebilir başarıya ancak sporun tüm aktörlerinin birlikte yaratacakları sinerjiyle ulaşabileceği anlayışıyla hareket etmekteler. Bu sene 2024 yılı Paris Olimpiyatları yapılacak ve ülkemiz Paris'te 10 farklı branşta yer almayı garantiledi. Biz bu branş sayılarını arttırmak, şehrimizi, İstanbul'umuzu daha fazla sporcuyla olimpiyata gönderebilmek amacıyla bugün burada olduğu gibi çalışıyoruz. Sporun ve sporcunun her anında yanında olacağız." ifadelerini kullandı.

Spora dair hedeflerine değinen Kurum, şöyle konuştu:

"İstanbul'umuzu küresel sporun başkenti yapmak istiyoruz. Göreve gelir gelmez 1 Nisan sabahı 'Olimpik şehir İstanbul için hedef 2036' diyeceğiz. 2036 Olimpiyatlarına ilişkin adımlarımızı hızlı bir şekilde atacağız. Her mahallede spor salonlarıyla, yetiştireceğimiz sporcularla birlikte olimpiyatlarda daha fazla branşta sporcuyla yer almak istiyoruz. İstiyoruz ki bu sporcular İstanbul'dan gitsin, İstanbul'un ilçelerinden bu sporcuları gönderelim. Olimpik bir şehir olacağız, 2027 Avrupa Oyunları ve 2036 Olimpiyat Oyunları da dahil uluslararası organizasyonları şehirlerimize, ilçelerimizle birlikte getirmek için çalışacağız. Komitemiz ve federasyonlarımız tüm paydaşlarımızla burada işbirliği halinde olacağız ve olimpiyatlar için planlı bir süreç yürüteceğiz."

Olimpik su sporları merkezi, olimpik veledrom ve uluslararası jimnastik merkezi gibi tesisleri 5 yılda tamamlamayı planladıklarını anlatan Kurum, kentin 964 mahallesinde herkesin yürüyerek ulaşılabileceği açık/kapalı tesisler yaparak halkı sporla buluşturacaklarını aktardı.

Kurum, her ilçenin bir spor branşıyla anılmasını istediklerine işaret ederek, "Örneğin Bayrampaşa'da basketbol çok daha önde çünkü biliyorsunuz orada Balkan göçmeni vatandaşlarımız var ve biyolojik olarak da daha yatkınlar. Biz de kurmuş olduğumuz basketbol takımımızla oradaki bir ilkokulun elinden tutarak Türkiye şampiyonluğunu aldık, Emlak Konut Genel Müdürlüğümüz bünyesinde. Çok fonksiyonlu açık spor alanları kuracağız ve belediyelerimizin sosyal ve spor tesislerini de gençlerimize yüzde 50'ye varan indirimlerle kullanmasına imkan sağlamış olacağız." dedi.

Bölgedeki Abdi İpekçi Spor Salonu'na dikkati çeken Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mevcut İBB yönetiminin mühürlemek ve durdurmak istemesine rağmen biz Abdi İpekçi Spor Salonumuzu Türk sporuna, sporcusuna, İstanbul'umuza, İstanbul'un gençlerine ve evlatlarına kazandırma anlayışımızı, kararlılığımızı hiçbir gün olsun durdurmadık ve 2024 yılında da bu tesisimizi İstanbul'umuza kazandırıyor olacağız. Yaşayan caddeler ve sokaklar için, sağlıklı, dinamik nesillerimiz için, tüm İstanbullular için sporda yetersiz değil rakipsiz bir İstanbul hedefi ortaya koyuyoruz. Sporu İstanbul'da marka haline getirmek istiyoruz. Vatandaşlarımızı bisikletiyle, bir ulaşım aracıyla gidip her sokağında, her sahilinde spor yapabileceği imkana eriştirmek istiyoruz. Olimpiyatlarda, Avrupa şampiyonalarında ülkemizi her branşta temsil ederek, ay yıldızlı bayrağımızı göndere çektirmek istiyoruz. Bu anlayışla çalışacağız."

ERDENER'DEN KURUM'A TEŞEKKÜR

TMOK Başkanı Uğur Erdener ise Kurum'un ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Gerek İstanbul'un olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapma konusundaki güçlü destekleri gerekse İstanbul'un bir spor kenti, olimpik felsefeyi benimsemiş insanların mutlu bir şekilde yaşadığı güzel bir kent olması bağlamında yaptıkları çalışmalar, güçlü vaat ve destekleri nedeniyle de ayrıca kendilerine bir spor insanı olarak teşekkürü borç biliyorum." şeklinde konuştu.

Ziyarette, TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan ve Cumhur İttifakı Bakırköy Belediye Başkan adayı Ali Talip Özdemir de bulundu.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Mizah 2 ay önce Şikayet Et
    Siz hakikaten şaşırmışsınız. İstanbul'a bir şey yapmayın seyreltin. Müteahhitler kazansın diye kör yatırım israfından vazgeçin.
    Cevapla
  • Yasin 2 ay önce Şikayet Et
    Sakın abi ! olimpiyattan uzak durun getirisi olmayan bir organizasyon, Yunanistan son olimpiyatta çok para kaybetti. En son ne zaman jimlastik seyrettiniz ? Onun yerine kentsel dönüşüme aktarı Lütfen.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!