Adliyedeki terör saldırısında yeni gelişme! Teröristlerin amacı belli oldu

Çağlayan Adliyesi saldırısıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Saldırıyı düzenleyen DHKP/C'li teröristlerin asıl amaçları belli oldu.

GİRİŞ 11.02.2024 10:33 GÜNCELLEME 11.02.2024 11:02
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

İstanbul Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde bir kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin soruşturmada savcılığın hazırladığı sevk yazısına ulaşıldı. 

Yazıda, saldırganlar terör örgütü DHKP/C üyesi Emrah Yayla ve Pınar Birkoç'un amacının, silahla adliyeye girerek örgüt yöneticileri tarafından verilen talimat doğrultusunda, duruşma bahanesiyle adliyede eylem için hazır bekleyen şüpheliler Elif Ersoy, Diyar Ersoy, Necla Birkoç ve Ercan Güneş'in yardımlarıyla kamu görevlilerini rehin almak olduğu anlatıldı. 

Akşam'dan Neslihan Keskin'in haberine göre; saldırganların yanlarında sahte bomba görünümlü düzenek taşıdıkları kaydedilen yazıda, terör örgütü DHKP/C'den ceza alan teröristler Ali Osman Köse ve Sabancı suikastının talimatını veren Ercan Kartal'ın serbest bırakılmasını istemeyi amaçladıkları aktarıldı. 

Yazıda, saldırganların aralarında gazeteci ve milletvekillerinden oluşan 9 kişilik sözde müzakere heyeti aracılığıyla taleplerini kabul ettirmeyi ve ardından 31 Mart 2015'te savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit ettikleri gibi rehin aldıkları kişilere de sözde cezalandırma eylemi yapmayı hedefledikleri anlatıldı.

54 HAİN TUTUKLANDI

Adliyeye sevk edilen 96 şüpheliden 48'i tutuklanırken, 48'si adli kontrolle serbest bırakıldı. Saldırı sonrası provakatif paylaşım yapan 5 kişi de tutuklanmasıyla 54 örgüt üyesi cezaevine konuldu.
 

KAYNAK: AKŞAM
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 26
  • Vatandas 3 ay önce Şikayet Et
    Içerde yatıp salınıyorlar daha bilenmiş çıkıyorlar vatandaşlık tan ülkeden çıkarıcan bunları
    Cevapla
  • emekli 3 ay önce Şikayet Et
    Bu ceza sistemi teröristlere caydırıcı lık sağlamıyor.
    Cevapla
  • Günaydın 3 ay önce Şikayet Et
    Bu itlere Bir mermi bile israftır. Lağım çukuru na atin. Bu itleri mi bekleyeceğiz. Vergim ile teröriste hava bile yasak. . Köpek demiyorum köpek lere saygım var. Bunlar it.
    Cevapla
  • Sedat Antalya 3 ay önce Şikayet Et
    Keşke bütün teröristlerin ve hainlerin sonu böle olsa, leşerine bakarken yanan yüreğime su serpiliyor, ya anında imha yada idam,
    Cevapla
  • Ali 3 ay önce Şikayet Et
    İdam tek çözüm referanduma gidilsin hak karar versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tiyatro ve sinema sanatçısı Ayten Gökçer hayatını kaybetti
AB'den flaş Rusya açıklaması! Von der Leyen, Putin'e şart koşup çağrı yaptı