Çelik ile Ortaylı'nın "Adana kebap" diyaloğu

AK Parti Sözcüsü Çelik ile Prof. Dr. Ortaylı arasında geçen "Adana kebap" diyaloğu gündem oldu.

Çelik ile Ortaylı'nın "Adana kebap" diyaloğu
Çelik ile Ortaylı'nın "Adana kebap" diyaloğu
GİRİŞ 12.02.2024 23:24 GÜNCELLEME 12.02.2024 23:25
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve tarihçi profesör İlber Ortaylı'nın kebap diyaloğu Habertürk TV'de renkli anlara yol açtı. Mehmet Akif Ersoy'un sunduğu 5. Gece programında Prof. Ortaylı'nın "Et yiyor musunuz?" sorusuna, AK Parti Sözcüsü Çelik "Hocam biz Adana kebabı yiyoruz" dedi. Bunun üzerine Prof. Ortaylı, "Çok az yeseniz iyi; çünkü Adanalılar parti lideri olmuyorlar, oturup oturup kebabı yiyorlar, sizin onu yapacak lüksünüz yok zannediyorum. Size sağlık tavsiyesi. Az miktarda iyi bir şey. İşin ucunu kaçırırsanız Canan hoca görmesin bizi kovalar" diye konuştu.

"BELLİ YAŞTAN SONRA TARAFTAR DEĞİLİM"

Çelik, Ortaylı'nın sözlerine karşılık olarak "Adana kebabından bir şey olmaz hocam" dedi. Ortaylı, bir zamanlar Beyoğlu'nda çok iyi Adana kebap yapıldığını söyleyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ben de yiyorum ara sıra ama bir tanesi, diğeri kedilere gidiyor, onu da Adana'da yiyorum. Eskiden Beyoğlu'nda vardı, Yeşilçam'da, orası bitti. Oranın kendine has kültürü vardı. Adana, oraya tuhaf bir şekilde girmişti. Yaşar Kemal, Turgut Bey de gelir. Daha başkaları gelir yerlerdi. Hiç ummadığın yerlerden. Trakya'dan gelirdi. Orası kaynaşma yeridir. Böyle yerler çok iyi oluyor, hakiki kültür veriyor. Ama bu düşkünlüğe belirli yaştan sonra çok taraftar değilim. Spor yapmıyorsanız gençlere de tavsiyem dikkat etsinler."

KAYNAK: HABERTÜRK
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • muammer 2 ay önce Şikayet Et
    ilber hocada çok kibir var çok tarih bilgisi bu kadar kibirli olmasını gerektirmez
    Cevapla
  • necmettin 2 ay önce Şikayet Et
    huşu ile izledim
    Cevapla
  • Haşim 2 ay önce Şikayet Et
    programi izledim, Ömer bey gerek bilgisiyle, gerek nezaketiyle, gerek karşı tarafa gösterdiği saygiyla ilber hocanin tabiri caizse icinden geçti.
    Cevapla
  • Ads 2 ay önce Şikayet Et
    Türkiye de bir tane gerçek tarihçi var hakkını yemeyelim, çok yanlışsınız maalesef
    Cevapla
  • ALLAH dostu 2 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM birşeyin olmasını isterse, sadece " OL " DER ve o şey oluverir...
    Cevapla
  • Azyedokunur 2 ay önce Şikayet Et
    Filistinde olsan hangi kebabı böyle rahat yerdin keyifle?siyasette bu güne kadar çok başarılara imza atmanın ortadoğu filistin ve ülkedeki mevcut halin başarısında olan katkın nedeniyle keyifle hiiç kafaya takacak acılar sorunlar yok rahatlığı ile FİLİSTİNDE olsaydın hangi kebabı yerdin?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem başlıyor! Detaylar belli oldu! Başkan Erdoğan'ın onayına sunulacak
Özel hastanede yenidoğan vurgunu