Son dakika haberi: 7 organize suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 7 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “Kafes-39” operasyonlarında 7 organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı.

GİRİŞ 13.02.2024 08:49 GÜNCELLEME 13.02.2024 09:04
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

7 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “KAFES-39” operasyonlarında; İstanbul’da Budaklar, Antalya’da Soner Tayyar, Kocaeli’de Uğur Özgen, Samsun’da Sadi Yıldırım, Bilecik’te Melik Korkut, Kars’ta Mürsel Özağdaş, Konya’da Bülent Şimşek'in ele başı oldukları toplam 7 organize suç örgütü çökertildi.

117 ŞÜPHELİ YAKALANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kafes-39 operasyonları hakkında X'ten açıklama yaptı.

Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İstanbul, Antalya, Kocaeli, Samsun, Bilecik, Kars ve Konya İl Emniyet Müdürlüklerince yürütülen çalışmalar sonucu organize suç örgütlerinin; suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli yağma, uyuşturucu madde imal ve ticareti, kasten yaralama, ölümle tehdit, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, tefecilik, çek ve senet tahsilatı, şantaj, fuhuşa teşvik, silah ve mühimmat kaçakçılığı suçlarını işledikleri tespit edildi.

Operasyonlarda elebaşlarının da içerisinde bulunduğu Organize Suç Örgütü Üyesi 117 şüpheli yakalandı. Operasyonlar devam ediyor.

Operasyonlar sonucu; 30 adet ruhsatsız tabanca, 20 adet tüfek ile çok sayıda senet ve paraya el konuldu.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 29
  • Das 2 ay önce Şikayet Et
    Ne cok suc örgütü var daha fazla özel hareket memura ihtiyac var güvenlik saglanmali tsk güclendirilmeli pkk ile daha verimli mücadele edebilmek icin
    Cevapla
  • Afrikali 2 ay önce Şikayet Et
    Idam gelsin artik idam idam seriat kimden neden korkuyorlar getiron idami sallandirin. Bakalim arkdan gelenler bidaha cesaret edebiliyorlarmi
    Cevapla
  • Gezgin 2 ay önce Şikayet Et
    Örgüt fabrikasına dönmüş ülke mantar gibi örgüt yetişiyor güvenlik güçleri yakalıyor yargı adlı kontrol şartıyla serbest bırakıyor Adalet illaki Adalet
    Cevapla
  • 2727gaziantep 2 ay önce Şikayet Et
    Televizyondaki dizilerde mafya dizilerine Özenen insanlar 5-6 kişi bir araya gelip örgüt kurmuş mafya olmuş bunlar hep dizilere özenenler
    Cevapla
  • MUHAMMET M KARA 2 ay önce Şikayet Et
    Bunlar suçunun cezasını çekince sonrasında vatandaşlıktan çıkarılsın ülkeden kovulsun yoksa örgütü gene kurar.
    Cevapla
  • Akıncı 2 ay önce Şikayet Et
    Doğru haklısında bunları vatandaşlıkran çıkarınca başka ülke kabul etmiyor yine bizim başımıza kalıyorlar
    Cevapla
  • vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    zati diğer devletlerde bu kanunun çıkmasıyla kapılarını ardına kadar açmış Türk vatandaşlığından çıkarılan çete elemanlarını bekliyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF 2. Lig'de ilginç maç! Beraberlik yetiyordu: İki takım da şut çekmedi
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek