"PKK ile çatışmada çok sayıda asker yaralandı" iddiasına yalanlama

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından, Mardin'de terör örgütü PKK ile çıkan çatışmada çok sayıda askerin yaralandığı iddiası yalanlandı.

"PKK ile çatışmada çok sayıda asker yaralandı" iddiasına yalanlama
"PKK ile çatışmada çok sayıda asker yaralandı" iddiasına yalanlama
GİRİŞ 13.02.2024 16:15 GÜNCELLEME 13.02.2024 16:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye'de 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Seçimleri (yerel seçimler) yaklaşırken, terör örgütü YPG/PKK destekçisi sosyal medya hesapları, çok sayıda gerçek dışı iddiayı gündeme taşıyarak kamuoyunu tedirgin etmeyi amaçlıyor.

ARKA PLAN VE İDDİALAR

Son olarak terör örgütü YPG/PKK'yı destekleyen paylaşımlarda bulunan bir X (eski adıyla Twitter) hesabı yaptığı paylaşımda, Mardin'deki Bagok Dağı'nda Türk Silahlı Kuvvetleri ve teröristler arasında çatışma çıktığını öne sürdü. Çatışmada çok sayıda Mehmetçiğin yaralandığı ve Midyat Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği iddia edildi. 

İddia farklı sosyal medya hesapları tarafından da benzer ifadeler kullanılarak yeniden dolaşıma sokuldu.

BULGULAR

Anadolu Ajansı Teyit Hattı, iddiaların arka planınını araştırmak için bölgedeki yetkililerle temasa geçti. Mardin İl Sağlık Müdürlüğü, kent genelinde hiçbir hastaneye yaralı asker sevki gerçekleşmediğini bilgisini paylaştı. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de konuyla ilgili bilgi notu paylaştı. Yapılan açıklamada, "Terör örgütünün propaganda hesaplarından paylaşılan, 'Mardin'in Bagok Dağı bölgesinde çatışma çıktı ve çok sayıda yaralı asker Midyat Devlet Hastanesi'ne getirildi' iddiası doğru değildir. İddia edilenin aksine Mardin Bagok Dağı bölgesinde bir çatışma yaşanmamış, herhangi bir askerimiz yaralanmamıştır. Midyat Devlet Hastanesi ve Nusaybin Devlet Hastanesi'ne bu süre zarfında tedavi amaçlı yaralı askeri personel getirilmediği belirlenmiştir. Terör örgütlerinin manipülasyonlarına itibar etmeyiniz" ifadelerine yer verdi.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • israfil çengel 2 ay önce Şikayet Et
    Haberi çıkarıp yayanlar yakalansın cezasınıda görsün.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti yerel seçimlerde neden oy kaybetti? İşte en çok verilen cevap
Süper Lig'de çılgın senaryo! Şampiyonluk yarışı ve ihtimaller...