Kadir Topbaş vefatının üçüncü yılında dualarla anıldı

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, vefatının üçüncü yılında Fatih Camii'nde okutulan Kur'an-ı Kerim ve dualarla anıldı.

Kadir Topbaş vefatının üçüncü yılında dualarla anıldı
Kadir Topbaş vefatının üçüncü yılında dualarla anıldı
GİRİŞ 13.02.2024 16:25 GÜNCELLEME 14.02.2024 10:08
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İstanbul'un 'Kadir Ağabey'i Kadir Topbaş, 3 yıl önce bugün hayata gözlerini yumdu. 

Tedavi gördüğü hastanede 13 Şubat 2021 tarihinde, 76 yaşında iken hayatını kaybeden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Topbaş, ölüm yıl dönümünde anıldı. 

Topbaş için Fatih Camii'nde kılınan öğle namazının ardından düzenlenen Mevlid programında Kur'an-ı Kerim okunup, dualar edildi. 

Yakınları ve sevdikleri camide gerçekleştirilen anma programının ardından Topbaş'ın kabrine ziyarette bulundu.

"ÖZLEM, SAYGI, RAHMETLE..."

Topbaş'ı vefat yıl dönümünde unutmayan Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Murat Kurum da sosyal medyadan bir mesaj paylaştı.

Murat Kurum, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Bâkî kaldı bu kubbede bir hoş sadâ.

Merhum Kadir Topbaş ağabeyimizi özlem, saygı ve rahmetle anıyorum.

Murat Kurum ayrıca Fatih Camii'nde düzenlenen KadirTopbaş Mevlid-i Şerif anma programına katıldı.

Kurum, rahmetli Kadir Topbaş döneminde İstanbul'un her alanda dönüşüm geçirdiğini ve İstanbullular için en iyisi için mücadele verdiğini söyledi. Topbaş'ın bıraktığı bayrağı daha yukarı taşımak için çalışacaklarını belirten Murat Kurum, "İnşallah 31 Mart akşamı Kadir Ağabeyimizden aldığımız bayrağı çok daha yukarılara taşıyarak, ülkemizi hak ettiği o muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak adımları atarak aynı anlayışla, aynı samimiyetle, gayretle bu mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceğiz" dedi.

Vatandaşların ihtiyaç duydukları her an yanlarında olacaklarını belirten Kurum, "Milletimizin en zor anında hep yanında olacağız ve inşallah el ele hep birlikte Türkiye Yüzyılı'nın parlayan yıldızı İstanbul’umuzu hep birlikte inşa edeceğiz, ihya edeceğiz." şeklinde konuştu.

"Kadir Başkanımız İstanbul'un Ağabeyiydi"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Fatih Camii'nde düzenlenen Kadir Topbaş Mevlid-i Şerif anma programında konuştu.

Kurum, "Bugün, üçüncü yıldönümünde İstanbulluların “Kadir Ağabey” olarak tanıdığı merhum Kadir Topbaş büyüğümüzün Mevlidi için bir araya geldik. Öncelikle rahmetli başkanımızı minnetle yad ediyoruz. Allah gani gani rahmet eylesin. Tabii Kadir Başkanımız İstanbul'un ağabeyiydi. Duruşuyla, tavrıyla, gülüşüyle, samimiyetiyle, içtenliğiyle her zaman İstanbullu hemşehrilerimiz için en iyisinin mücadelesini verdi. Ak Parti'mizin sosyal belediyecilik anlayışını da bu manada İstanbul'dan başlayan ve tüm Türkiye'ye dalga dalga götüren anlayışın en önemli temsilcilerinden bir tanesiydi. Yapmış olduğu eserlerle bugün İstanbul'un her sokağında her mahallesinde milletimizin refahı için huzuru için çalışmaları var eserleri var." dedi.

"Bayrağı daha yukarı taşımak için çalışacağız"

Rahmetli Kadir Topbaş'ın bıraktığı bayrağı daha yukarı taşımak için çalışacaklarını belirten Murat Kurum, "Biz Kadir Başkanımız ile gurur duyuyoruz. İnşallah 31 Mart akşamı Kadir Ağabeyimizden aldığımız bayrağı çok daha yukarılara taşıyarak, ülkemizin hak ettiği o muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak adımları aynı anlayışla, aynı samimiyetle, gayretle yapacak arkadaşlarla ve işte buradaki kadrolar olarak biz de bu mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceğiz. Bu mücadele güçlü Türkiye mücadelesidir. Bu mücadele İstanbul'un 571 yıllık onurudur, gururudur." sözleriyle konuşmasına devam etti.

Fatih Camii Haziresi'nde yatan alimlere, büyüklere ve Fatih Sultan Mehmet Han'ın emaneti İstanbul'a gözleri gibi bakacaklarını söyleyen Murat Kurum, "Sultan Fatih'in kabri var burada. Alimlerimizin, büyüklerimizin mezarları var ve 571 yıldır bu şehirde tüm medeniyetlerin, tüm inançların, tüm dinlerin, dillerin, ırkların, mezheplerin, inançların, huzurla, güvenle yaşadığı ortamı biz 31 Mart'ta çok daha güçlü bir şekilde tüm İstanbul'u, tüm Türkiye'yi, tüm dünyayı kucaklayarak Sultan Fatih'in torunlarıyla birlikte inşallah bu şehrimizin her sokağına her mahallesine gözümüz gibi bakacağız" dedi.

"Milletimiz bize nerede ihtiyaç duyar ise orada olacağız"

Vatandaşların ihtiyaç duydukları her an yanlarında olacaklarını belirten Kurum, "Milletimiz bize nerede ihtiyaç duyar ise orada olacağız. Milletimizin en zor anında hep yanında olacağız ve inşallah el ele hep birlikte Türkiye Yüzyılı'nın parlayan yıldızı İstanbul’umuzu hep birlikte inşa edeceğiz, ihya edeceğiz. Ben bu süreçte görev yapmış tüm belediye başkanlarımızı, başta Kadir Topbaş Başkanımız olmak üzere hepsini rahmetle minnetle yad ediyor ve vefat edenlerin ailelerine sabırlar diliyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

"İstanbul'a büyük bir yeşil alan kazandırılması mı zorlarına gidiyor?"

"İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ihalesi İptal edildi. Davayı da mevcut İBB yönetimi açmıştı. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?" şeklindeki soru üzerine Kurum, "Evet mevcut İBB her işte olduğu gibi her hayırlı işte olduğu gibi yine dava açma peşinden, hevesinden tabii ki bir gün geri durmuyor. Yani orada dava açmanın gereği, gerekçesi nedir? İBB'ye de sormak lazım. Yani dönüp aynaya baktıklarında İstanbul'a büyük bir yeşil alan kazandırılması mı zorlarına gidiyor? Orada binlerce, 10 binlerce ağaçların içinde çocuklarımızın huzurla, güvenle oynaması mı zorlarına gidiyor? Veya orada milletimizin huzur içerisinde, gerek afet esnasında bir toplanma alanı vazifesi görecek olması, gerek gençlerimizin orada teknoloji merkezleriyle dene-yap atölyeleriyle oradaki kütüphanede ders çalışması mı acaba zorlarına gidiyor. Bilmiyorum. Dediğim gibi gerekçeli kararı biz daha almadık. Alacağız, ama burası tartışılacak bir konu değildir. Değerli arkadaşlar İstanbul Atatürk Havalimanı işlemektedir. Atatürk’ümüzün isminin verildiği ve burada Türkiye’nin ilk havalimanı olan Atatürk Havalimanı hâlâ sivil uçuşlara da açıktır. Acil uçuşlara açıktır. Bir pisti hizmet vermektedir ve vermeye de devam edecektir. Diğer taraftan işte günde binlerce uçağın uçtuğu İstanbul Havalimanı da rekorlar kırıyor ve İstanbul'a, tüm dünyaya hizmet veriyor. Bunu daha önce de söyledik. Biz eserler kazandırmaya, milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. O yüzden muhalefetin ne yaptığıyla, neyle ilgilendiği ile açıkçası biz ilgilenmiyoruz. İstanbul'un gündemi neyse o gündeme odaklanacağız" dedi. 

KADİR TOPBAŞ KİMDİR? 

Kadir Topbaş 8 Ocak 1945 tarihinde Artvin'in Yusufeli ilçesinde doğdu. İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde öğrenim gördü. 1972'de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden, 1974'de de Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. 1994-1998 yılları arasında Recep Tayyip Erdoğan'a danışmanlık hizmetinde bulundu. Ayrıca İstanbul'da bulunan tarihi eserlerin restorasyon çalışmalarıyla da ilgilendi. 1999'da yapılan yerel seçimlerde Beyoğlu'nun belediye başkanı oldu. 28 Mart 2004 tarihinde de AK Parti'den aday olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi. Bunun yanında İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Koordinasyon Kurulu Üyeliği ile TAÇ Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği de yaptı. Öte yandan Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı'nın da eşbaşkanlık görevinde de bulundu.

Kadir Topbaş, 22 Eylül 2017'de başkanlık görevini bıraktı. 

13 Şubat 2021 tarihinde İstanbul'da hayatını kaybetti.

ESERLERİ

- Kültürleri Buluşturan Kent
- Geçmişten Günümüze Beyoğlu I-II
- Anılarda Beyoğlu

KAYNAK: AA, HABER7, İHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • emekli misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
    Cevapla
  • Mehmet DOĞAN 2 ay önce Şikayet Et
    Merhum başkanıma Rabbim rahmetiyle muamele eylesin.
    Cevapla
  • Gültepeli bjk 2 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah rahmetliden sonra İstanbul tambi chp fırtınasıyla savrulup yok ettiler bu idareee yoksunu beceriksizler
    Cevapla
  • murat 2 ay önce Şikayet Et
    helal olsun inşallah
    Cevapla
  • Mustafa. 2 ay önce Şikayet Et
    Ruhu Şad Mekanı Cennet olsun. İstanbula Yaşayan Bir #TÜRK Olarak Kadir Beyden Razıyım Yaradanda Razı Olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı