Son dakika: İHA projelerine sahip çıkan 'efsane' komutan Saldıray Berk hayatını kaybetti!

Son dakika haberi... İlk milli ve özgün İHA sistemi olan Bayraktar Mini İHA'larına sahip çıkan ve FETÖ kumpasına maruz kalan Eski 3. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Saldıray Berk, 76 yaşında hayatını kaybetti.

GİRİŞ 14.02.2024 14:38 GÜNCELLEME 15.02.2024 09:58
Bu Habere 225 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Ankara'da bir süredir hastanede tedavi gören eski 3'üncü Ordu Komutanı emekli Orgeneral Saldıray Berk, bugün sabah saatlerinde hayatını kaybetti. 

Saldıray Berk, 3. ordu komutanı olduğu dönemde, FETÖ ile ilgili soruşturma yürüten dönemin Erzincan Savcısı İlhan Cihaner ile birlikte Ergenekon davasında yargılanmıştı.

Saldıray Berk kimdir ve nerelidir? Neden öldü? Saldıray Berk'in biyografisiSaldıray Berk kimdir ve nerelidir? Neden öldü? Saldıray Berk'in biyografisi

HAKKINDAKİ DAVANIN FETÖ KUMPASI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Berk, 2011 yılında emekliye ayrılmış ardından hakkındaki davanın FETÖ kumpası olduğu ortaya çıkmıştı.

Eski 3'üncü Ordu Komutanı emekli Orgeneral Saldıray Berk

DAVA AÇAN SAVCI FETÖ ÜYELİĞİNDEN TUTUKLANDI

Berk'e dava açan savcı daha sonra FETÖ üyeliğinden tutuklanmış, Berk de 2016 yılında beraat etmişti.

ANKARA'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Evli ve iki çocuk babası olan Saldıray Berk için yarın Ankara'da Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde cenaze töreni düzenlenecek.

Eski 3'üncü Ordu Komutanı emekli Orgeneral Saldıray Berk

SELÇUK BAYRAKTAR, EFSANE KOMUTAN SALDIRAY BERK'İN VEFAT HABERİNİ BU SÖZLERLE DUYURDU

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, efsane komutan Saldıray Berk'in vefat haberini sosyal medya hesabından şu ifadelerle duyurdu; 

Ülkemizin ilk milli ve özgün İHA sistemi olan Bayraktar Mini İHA'larımıza kullanıma sunulduğu dönemde sahip çıkan, deneme sürecinde terör bölgesinde birlikte testler yaptığımız, ömrünü vatanımızın bekası için vakfeden mert komutanımız Orgeneral Saldıray Berk'in vefatını derin bir teessürle öğrendim. 

Allah rahmet eylesin. Kıymetli ailesinin, TSK'nın ve Milletimizin başı sağ olsun.

Eski 3'üncü Ordu Komutanı emekli Orgeneral Saldıray Berk

KAYNAK: HABER7
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 225
  • Ethem CEYLAN 1994/13 2 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin. Acılı Kıymetli Ailesinin; TSK'nın ve Milletimizin başı sağ olsun. Rabi'mizden onu; Merhametinden, Rahmetinden ve mağfiretinden mahrum etmemesini ve Mekanını da Cennet eylemesini niyaz ediyorum. Komutanımızın çok çok emeği var üstümde çok üzüldüm.1994/13
    Cevapla
  • Cumhuriyet 2 ay önce Şikayet Et
    Kendisi ve ailesi çok büyük bedeller ödedi.Kahramanlarımıza yaşarken değer vermek yerine kumpaslarla eziyet çekmelerini izlemek zorunda kaldık.Cumhuriyetimiz bu değerlerle yaşıyor,yaşayacak…Allah mükâfatlandırsın mekanı cennet olsun….
    Cevapla
  • Mustafa 2 ay önce Şikayet Et
    İHA konusunda tarihe geçecek ve unutulmayacak katkısı var. Cenab-ı Hak gani gani rahmet eylesin.
    Cevapla
  • emekli 2 ay önce Şikayet Et
    Komutanımıza Allah cc.rahmet eylesin.Makamı cennet olsun.Rabbim yakınlarına sabır versin.Amin..
    Cevapla
  • Vatansever 2 ay önce Şikayet Et
    ALLAH rahmet eylesin, mekanı Cennet İnşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
E-muhtıranın üstünden 17 yıl geçti
Facianın eşiğinden dönüldü: Yol kapatıldı evler boşaltıldı