Ayşegül'ü 4 kurşunla katletmişti, pişkin savunma! İşte istenen ceza...

Eskişehir'de, eski sevgilisi 21 yaşındaki Ayşenur Çolakoğlu'nu tabanca ile öldüren 23 yaşındaki Hasan Fakıoğlu için 'tasarlayarak kadına karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

GİRİŞ 15.02.2024 16:21 GÜNCELLEME 15.02.2024 16:28
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Eskişehir'de erkek kuaförü Hasan Fakıoğlu (23), 2022 yılı 17 Aralık'ta 4 ay önce ayrıldığı Ayşenur Çolakoğlu (21) ile Tepebaşı ilçesi Şirintepe Mahallesi Yeşilkayalar Sokak'taki evine geldi. Hasan Fakıoğlu, burada çıkan tartışmada, kadın kuaförü olan Çolakoğlu’nu tabancayla başına ve göğsüne 4 el ateş ederek vurdu.

"BENİ ALDATTIĞINI DÜŞÜNDÜM"

Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ayşenur Çolakoğlu, kurtarılamadı. Polis ekiplerince gözaltına alınan adliyeye sevki sırasında, "Beni aldattığını düşündüm, kazayla öldü" diyen Fakıoğlu, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Evde bulunan arkadaşı Muhammet Ali F. (21) ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

SAVCI "AĞIR MÜEBBET" TALEP ETTİ

Eskişehir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın bugünkü duruşmasına Hasan Fakıoğlu Kütahya T Tipi Cezaevi'nden SEGBİS yöntemiyle bağlanırken, tutuksuz sanık Muhammet Ali F. ise katılmadı. Duruşmada ayrıca Ayşenur Çolakoğlu’nun babası Mesut Çolakoğlu yer aldı.

Savcı, mütalaasında Hasan Fakıoğlu hakkında 'tasarlayarak kadına karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 'ruhsatsız tabanca taşımak ve kullanmak' suçundan 3 yıla kadar hapis cezası talep etti.

KAZA OLDUĞUNU SAVUNDU

Savcı, Muhammet Ali F. hakkında ise 'suça yardım etme' iddiasıyla 20 yıla kadar hapis cezası talep edip, tutuklanmasını istedi. Mahkeme heyeti, bu talebi kabul etmedi. Duruşmada Hasan Fakıoğlu, kasten öldürme niyetiyle hareket etmediğini ve olayın kazayla meydana geldiğini savundu. Sanık savunmasının ardından mahkeme heyeti, mütalaaya karşı savunma talebi nedeniyle duruşmayı 29 Şubat'a erteledi.

"4 EL ATEŞ EDİLMİŞ"

Çolakoğlu ailesinin Avukatı Sermin Ertem, duruşmada sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildiğini hatırlatarak, "İnşallah mahkemece de bir ceza verileceğine inanıyoruz. Mütalaa kadına karşı kasten, tasarlayarak öldürme suçundan verildi. Diğer sanık için de bu suça yardım etmek suçundan verildi. Sanığın kazayla olduğunu söylediği o savunmaları kabul etmiyoruz. Duruşma sırasında da olayın kaza olmadığına ilişkin savunmalarda bulunduk. Kabul etmiyoruz o beyanları, çünkü 4 el ateş edilmiş" dedi.

"HAK ETTİĞİ CEZAYI ALACAK"

Mesut Çolakoğlu da sanığın en ağır cezayı almasını istediğini belirterek, "Devletimiz ve yargımıza güveniyorum. Savcımızın da güzel karar vereceğine inanıyorum, hak ettiği cezayı alacak. Bu yapılanları barbarca, canavarca görüyorum. Kimse kimseyi öldüremez. Hayattan koparamaz. Kızım yaşayacakları vardı, yaşayamadı. Diğer gençlerimiz, çocuklarımız rahatlıkla yaşayabilsinler. Aileler işlerini mi bıraksınlar, çocuklarıyla mı sürekli olacaklar? Demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Çocuklarımız rahat rahat gezemeyecekler mi? İşi bırakıp, çocuklarımızla mı gezelim? Bu yüzden bu konulara devletimiz el atsın. Zaten 112'yi kendi arıyor, orada kendisi söylüyor, 'Birini öldürdüm' diyor. 4 kurşun sıktığını kendi zaten ifade ediyor" diye konuştu.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Tasarlayarak kadına karşı kasten öldürme suçu ne demek. Kanun önünde herkes eşit değil mi? Cinayet, cinayettir. Kadına karşı, erkeğe karşı fark etmez.
    Cevapla
  • abdullah 23 2 ay önce Şikayet Et
    kısas uygulanmadıkça bu işlerin sonu gelmez ve her cinayetten sizlerde mesul olursunuz.ömür boyu beslemek adaletmidir.kendinize yazık etmeyin o cehenemin ateşine dayanamazsınız.
    Cevapla
  • Hamza 2 ay önce Şikayet Et
    Aynen bu zalime de 4 el ateş ederek infaz etmek şart, hapiste ye iç yat ohhhh.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü