Türkiye'den son dakika Adalet Divanı açıklaması! İsrail'e kötü haber

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, “26 Şubat'ta Türkiye, Uluslararası Adalet Divanı'nda sunum yapacak” dedi.

GİRİŞ 15.02.2024 19:35 GÜNCELLEME 16.02.2024 10:06
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Son dakika İsrail haberleri: İsrail'in, Filistin ve Gazze Şeridi'ndeki katliam saldırıları artarak devam ederken, Türkiye'nin 26 Şubat'ta Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) İsrail aleyhine sunum yapacağı açıklandı.

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yüksel, Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Anayasa Komisyonu Üyesi ve AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan ile basın toplantısı düzenledi.

'26 ŞUBAT'TA TÜRKİYE ULUSLARARASI ADALET DİVANI'NDAN SUNUM YAPACAK'

Yüksel toplantıda, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin İsrail aleyhine Uluslararası Adalet Divanında açtığı "soykırım" davasında alınan ihtiyati tedbir kararına ilişkin konuştu.

Yüksel, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, İsrail ordusu ve güvenlik teşkilatına "Hamas'ın Gazze'nin güneyindeki 4 taburunun yok edilmesi ve buradaki nüfusun çıkarılması" için hükümete sunmak üzere ortak bir plan hazırlaması talimatını verdiğini anımsatarak, 280 bin Filistinliye ev sahipliği yapan Refah'ın şu anda derme çatma çadırlarda Gazze nüfusunun yarısından fazlasına ev sahipliği yaptığını söyledi.

Yüksel, “Uluslararası Kızılhaç Komitesinin açıkça belirttiği gibi Refah'taki Filistin nüfusunun tahliyesi gibi bir seçenek bulunmamaktadır. Zira halkın gidecek başka bir yeri artık yoktur. Refah'ta artan düşmanlıklar insani müdahaleyi çökertebilecektir. Bundan sonra yaşanacakların en kötü kaosların ötesinde olacak. Refah'a yönelik benzeri görülmemiş insani saldırının, hem soykırım sözleşmesini hem de mahkemenin 26 Ocak'taki ihtiyati tedbirlere dair kararının ciddi ve telafisi olmayan şekilde ihlal edilmesiyle daha da büyük çaplı ölümlere yol açacak. Uluslararası Adalet Divanı, Doğu Kudüs dahil olmak üzere İsrail'in işgal ettiği Filistin toprakları, politika ve uygulamalarından kaynaklanan hukuki sonuçlar konusunda davanın devam ediyor. 26 Şubat'ta Türkiye Uluslararası Adalet Divanı'nda sunum yapacak” dedi.

'İSRAİL'İN HUKUK DIŞI EYLEMLERİNİN SONUÇLARINA YÖNELİK BİR SUNUM OLACAK'

İhtiyati tedbir kararına ilişkin soru üzerine Yüksel, "26 Şubat'taki sunumu Türkiye adına Dışişleri Bakanlığı yapacak. Özellikle İsrail'in hukuk dışı eylemlerinin sonuçlarına yönelik bir sunum olacak. Türkiye de o noktada bunların hukuk dışılığını belirtecek bir sunum yapacak" dedi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 66
  • Tütürü 2 ay önce Şikayet Et
    Eski dost düşman olmaz.
    Cevapla
  • Bay 2 ay önce Şikayet Et
    Yesa nın kehanet kitabına hizmet eden Yahudiler Büyük İsrail'i kuracağım diyen bir İsrail Cumhurbaşkanı var hedefteki ülkeleri işgal edilecek ve bunlara hizmet eden İslam ülkesi liderleri var.Adamlar inandıkları ne ise onu yerine getiriyor bir hayaldi şimdi gerçek olmaya başladı.şuan için Türkiye ye sınır komşusu oldular Benim gördüğüm resim buuuu
    Cevapla
  • Aslan 2 ay önce Şikayet Et
    Yurumeyi mi ogreniyorsunuz adim adim baska birsey yok muslimanlar sozde tabikide zavalli olnus sozde musliman olduklaribicin tabikide
    Cevapla
  • Arda 2 ay önce Şikayet Et
    Yalansız niz Afrika kadar olamadınız göstermelik hareket yapıyorsunuz.
    Cevapla
  • Eeeeee 2 ay önce Şikayet Et
    ondan sonra 11 gelecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
900 milyon metreküplük dev doğal gaz fırsatı! Türkiye kolları sıvadı
İsrail’in Refah saldırısı öncesi Kassam’dan kritik ‘esir’ hamlesi