Başkan Şahin, deprem zirvesinde deprem anma ve eğitim müzesi projesini anlattı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Deprem Anma ve Eğitim Müzesi ile her vatandaşı simülasyon ve zaman tüneli sayesinde hangi yapının neden az hasarlı, çok hasarlı veya sağlam olduğunun anlaşılabileceğini söyledi.

Başkan Şahin, deprem zirvesinde deprem anma ve eğitim müzesi projesini anlattı
Başkan Şahin, deprem zirvesinde deprem anma ve eğitim müzesi projesini anlattı
GİRİŞ 15.02.2024 19:30 GÜNCELLEME 15.02.2024 19:30

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Nurdağı’nda hayata geçirilecek Deprem Anma ve Eğitim Müzesi ile her vatandaşı bilinçlendirmenin yanı sıra simülasyon ve zaman tüneli sayesinde de hangi yapının neden az hasarlı, çok hasarlı veya sağlam olduğunun anlaşılabileceğini söyledi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Deprem Bölgesi Zirvesi”, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın ve GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, açılışta yaptığı konuşmada depremin bir sonuç olduğunu ve bu yüzden bu doğal afet öncesi koruyucu ve önleyici tedbirlerin alınması gerektiğini belirtti.

'JAPONYA BU ÖRNEĞİ DAHA ÖNCE HAYATA GEÇİRDİ'

Güvenli ve dirençli bir şehir olmanın önemini yaşanan depremle çok daha iyi anladıklarını kaydeden Başkan Fatma Şahin, şunları söyledi:

“Deprem sonrası çıkan sonuçları analiz etmeliyiz. Akılımızı kullanmadan yorum yapamayız. Bu durumda böyle mühendislik olmaz denilir. Gaziantep Modeli ile yerelde yaptığımız bu birlikte iş yapma modelini yine bu doğal afete karşı tedbir almak için de kullanmalıyız. Nurdağı’nda Deprem Anma ve Eğitim Müzesi hayata geçiriyoruz. Bu bağlamda ilçenin tam girişinde yer ayırdık. Bu bölgeye giren her vatandaşımız için bilinçlendirmenin yanı sıra simülasyon ve zaman tüneli ile buluşturacağız. Böylelikle ziyaretçiler hangi yapının neden az hasarlı, çok hasarlı veya sapasağlam olduğunu anlayabilecek. Japonya bu örneğini daha önce hayata geçirdi. Biz de bu projenin bir benzerini hayata geçirmek için çalışıyoruz. Bu projede akademisyenlerimizden ve bilim insanlarımızdan bir isteğim var. Bu proje de sizlerin de destekleri bulunmalı. Sizin önerileriniz bizim için çok önemli.”

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri