'Siyanürden öldüler' yalanı patladı: Kum çuvalı çıktı!

İletişim Başkanlığı, bazı basın yayın organlarında paylaşılan "Erzincan'da altın madeni faciasının yaşandığı sahaya su içmek için inen kuşların öldüğü gözlemlendi" iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

GİRİŞ 16.02.2024 18:40 GÜNCELLEME 17.02.2024 11:18
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Yapılan açıklamada, "Bahse konu görüntülerdeki cisimlerin, jeotekstil adı verilen malzemeyi sabit tutmak amacıyla kullanılan kum çuvalları olduğu tespit edilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Sosyal medya hesaplarında ve bazı basın yayın organlarında paylaşılan "Erzincan'da altın madeni faciasının yaşandığı sahaya su içmek için inen kuşların öldüğü gözlemlendi" iddiasının gerçek olmadığı ortaya çıktı.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, söz konusu cisimlerin ölü kuşlar değil kum çuvalı olduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Basın yayın organlarından servis edilen ve sosyal medyada paylaşılan bazı fotoğraflarla ilgili, "Erzincan'da altın madeni faciasının yaşandığı sahaya su içmek için inen kuşların öldüğü gözlemlendi" iddiası doğru değildir. Bahse konu görüntülerdeki cisimlerin, jeotekstil adı verilen malzemeyi sabit tutmak amacıyla kullanılan kum çuvalları olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca görüntülerdeki alanın siyanürsüz bölge olduğu, siyanüre bağlı herhangi bir canlının yaşamını yitirmediği belirlenmiştir. Kamuoyunda infial oluşturmak amacıyla paylaşılan iddialara itibar etmeyiniz."

KAYNAK: HABER7
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 45
  • vedat 2 ay önce Şikayet Et
    Kardeşim bu yalancılar neden cezalandırılıyor hem millete çamur atacaksın hem ceza almayacaksın
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Siyanür kullanmadan altın elde etmek mümkün değil mi? Değil ise azami iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini sıkı bir denetim ile uygulamak gereklidir.
    Cevapla
  • Selman 2 ay önce Şikayet Et
    Umarım devletin aldığı %8 paya değmiştir. Haksızlık karşısında susan gör şeytandır. Şeytanlar sarmış dört bir yanımızı. Allaha iman eden kalmamış memlekete. Herkes kulla nasıl kulluk yaparım da 3-5 nemalanmanın peşinde.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Chp adam olmaz
    Cevapla
  • mis 2 ay önce Şikayet Et
    Senin ne işin var nijeryada madem öyle senin aklın evine yetmiyır işine baksana
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İlber Ortaylı'dan skandal Ayasofya sözleri: Namaz kılmak için gudubet bir bina
Volkswagen'i 5 yıl boyunca soymuşlar! Ne var ne yok gitmiş...