Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli, AA'nın 'Yılın Kareleri' oylamasına katıldı

Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli, AA'nın gözünden 2023'e damga vuran olaylara ait fotoğrafların yer aldığı "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı.

GİRİŞ 17.02.2024 22:15 GÜNCELLEME 17.02.2024 23:26

Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli, AA foto muhabirleri ile muhabirlerinin 2023 yılı boyunca yurt içi ve dışında çektiği, "Haber", "Çevre-Yaşam" ve "Spor" ile bu yıla özel eklenen "Deprem: Umut" ve "Gazze: Kanıt" kategorilerindeki toplam 147 fotoğrafı inceledi.

Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli

OSMAN ATEŞLİ "HEPİMİZ BİRİMİZ İÇİN" KARESİNE OY VERDİ

Osman Ateşli, "Deprem: Umut" kategorisinde Muhammed Enes Yıldırım'ın "Hepimiz birimiz için" fotoğrafına, "Gazze: Kanıt" kategorisinde Ali Jadallah imzalı "Kayıp" isimli kareye oy verdi.

"Haber" kategorisinde Mahmut Serdar Alakuş'un "Gökyüzü akrobasisi" isimli karesini tercih eden Ateşli, "Çevre-Yaşam" kategorisinde Esra Hacioğlu Karakaya'nın Diyarbakır annelerinin yaşadığı evlat hasretlerine ve çektikleri acılara dikkat çeken "Göz bebeğimsin" ve "Spor" kategorisinde Emin Sansar'ın çektiği "Yumruk" fotoğraflarını seçti.

Ateşli, Türkiye'nin göz bebeği kurumlarından biri olan AA'nın tarihe not düşen bir ajans olarak bir anlamda tarih yazdığını, kapsamı ve organizasyon kabiliyetiyle artık dünyanın en büyük ajanslarından bir tanesi olduğunu söyledi.

Yapılan işlerin niteliği ve zenginliği bakımından AA'yı çok başarılı bulduğunu ve gelecekte kanıt olacak işlere imza atıldığını belirten Ateşli, gazetecilerin sahadaki çalışmalarının bu şekilde bir yarışmaya dahil edilerek tekrar gündemde kalmasının kıymetli olduğunu dile getirdi.

Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli

"GAZZE'DE YAŞANANLAR BÜTÜN DÜNYANIN DİKKATİNİ ÇEKTİ"

Ateşli, "Çünkü o haber koşuşturmacası içinde bugün bir fotoğraf karesini çektiniz, o fotoğraf karesi bugün gündem oluyor ve yarın unutulup gidiyor. Bu kıymetli olan işlerin tekrar hatırlanması ve değerlendirilmesi anlamına geliyor, insanların dikkatinin çekilmesi anlamına geliyor. Bu yönüyle çok kıymetli bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Bir taraftan da tanıklıklarımız, kanıt niteliği taşıyan yönüyle de çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Gazze'de yaşananlar bütün dünyanın dikkatini çekti. Bir taraftan da o kadraja basan meslektaşlarımızın duygularına, oradaki yaşadıklarına biz şahitlik etmiş oluyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Ateşli, bir fotoğraf karesinin bazen uzun metrajlı bir filmden çok daha fazla şey anlattığını, bu yönüyle de çekilen fotoğrafların çok kıymetli olduğunu kaydederek, "Meslektaşlarımızın yapmış olduğu çalışmaların, başarılarının devamını diliyorum." dedi.

İŞTE HABER7 GENEL YAYIN YÖNETMENİ OSMAN ATEŞLİ'NİN "YILIN FOTOĞRAFLARI" OYLAMASINDA OY KULLANDIĞI KARELER;

"Hepimiz birimiz için" isimli foroğraf

"Kayıp" isimli fotoğraf

 "Gökyüzü Akrobasisi" isimli fotoğraf

"Göz bebeğimsin" isimli fotoğraf

"Yumruk" isimli fotoğraf

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak