'Bu kadar da olmaz' dedirttiler! 'Türkçe bilmediği için rehin kaldı' yalanına jet cevap...

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, 'Yaşlı bir kadın Türkçe bilmediği için havalimanında hizmet alamadı ve 2 buçuk saat rehin kaldı' iddiasının doğru olmadığını belirterek, iddiaların tamamen asılsız olduğunu duyurdu.

GİRİŞ 19.02.2024 07:36 GÜNCELLEME 19.02.2024 09:06
Bu Habere 166 Yorum Yapılmış

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medyada yayılan "havalimanında rehine" yalanına cevap verdi.

Çeşitli sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılan, "Yaşlı bir kadın Türkçe bilmediği için havalimanında hizmet alamadı ve 2 buçuk saat rehin kaldı" iddiası, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yalanladı.

Sosyal medyadaki algı oyununa dikkat çeken DMM, "rehine" yalanına ilişkin şu ifadelere yer verdi:

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Yaşlı bir kadın Türkçe bilmediği için havalimanında hizmet alamadı ve 2 buçuk saat rehin kaldı" iddiası doğru değildir.

17 Ocak'ta Van'dan İstanbul Havalimanı'na gelen S.Ç. isimli vatandaşımızın uçağı, 14.26'da piste iniş yapmıştır.

Güvenlik kamerası görüntüleri incelendiğinde iddiaların tamamen asılsız olduğu, uçuş ekibinin yaptığı talep doğrultusunda vatandaşımıza uçaktan inişinden, havalimanı çıkış noktasına kadar gerekli tüm hizmetlerin sağlandığı belirlenmiştir.

14.36'da uçağın körük kapısından çıkışı akabinde S.Ç. 14.44'te tekerli sandalye ile alınmıştır.

Görevliler tarafından 14.51'de bagaj alım salonuna getirilen S.Ç. 15.39'da bagajını almış ve 2 dakika sonra salondan çıkış yapmıştır.

İddiaya konu görüntülerin, 15.42'de bagaj alım salonu önünde kaydedildiği belirlenmiştir.

Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Valilik, 17 Ocak'ta saat 15.00 sıralarında İstanbul Havalimanı'nda yaşanan ve sosyal medyada "Türkçe bilmediği için havalimanında hizmet alamadı ve 2 buçuk saat rehin kaldı" şeklindeki iddialara ilişkin açıklama yayımladı.

TALEP İÇİN BAŞVURUDA BULUNMAMIŞ

Açıklamada, S.Ç. isimli vatandaşın Van'dan İstanbul Havalimanı'na geldiği, bu kişinin ya da yakınlarının, uçağa binmeden önce talepte bulunması gereken Wheel Chair (Refakatlı Tekerlekli Sandalye) hizmeti için başvurmadığı belirtildi.

Yolcunun bu durumunu fark eden uçak ekibinin, Van'dan hareket ederken İstanbul Havalimanı için gerekli talebi yaptığı vurgulandı.

"EN HAFİF TABİRLE ART NİYETLİ!"

Uçuş ekibinin yaptığı talep doğrultusunda vatandaşa uçaktan inişinden, havalimanı çıkış noktasına kadar hizmetin verildiği aktarılan açıklamada, "Yaşlı vatandaşla ilgili çekilen videonun tamamı en hafif tabirle art niyetli olup, devletimiz aleyhine propaganda yapmaktan öte amaç taşımadığı anlaşılmaktadır." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, süreç şöyle anlatıldı:

"TK2751 Van'dan İstanbul Havalimanı'na gelen 1944 doğumlu S.Ç'nin uçaktan iniş süreci şu şekilde gerçekleşmiştir.14.26 uçak piste iner, 14.36 körük kapısındaki uçaktan çıkar, 14.44 tekerli sandalye ile alınır, 14.51 bagaj alım salonuna bırakılır, 15.05 6A bagaj bandı yanına geçer, 15.39 bagajını alır, 15.41 bagaj alım salonundan çıkar, 15.42 bagaj alım salonu önünde video çekilir."

KAYNAK: HABER7
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 166
  • yıldıray 2 ay önce Şikayet Et
    bunun derhal tutuklamasını ıstıyoruz boyleleri vatan hayını sayılmalı
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 ay önce Şikayet Et
    Ulen bırakın artık "ezildik büzüldük devlet bize bakmıyor" ayaklarını. Bir kar yağsa güneydoğunun yolları otoban gibi. Batıdaki yollar kapanıyor. Bi bıkmadınız artık şu göz boyama ağlamaklığınızdan. Sıra da ne var ? APO hücresinde" grip olmuş diye mi yırtınacaksınız?
    Cevapla
  • halil dayı 2 ay önce Şikayet Et
    Bu içinden uçak geçecise yalancı herifin derhal iftiradan defteri dürülmeli
    Cevapla
  • ş. eraltan 2 ay önce Şikayet Et
    Böyle yalan konuşup halkı galeyana getirmek isteyenlerle ilgili polis ne yaptı, hukuk ne yaptı ? Yalan söyleyenin yanına kar kalmamalı.
    Cevapla
  • csk 2 ay önce Şikayet Et
    tutuklansın. Devlet personeli yalancılara harcadığı ve harcıyacağı masrafı alsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kuruyemiş haritası belli oldu! İşte en çok tüketilenler...
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu