Türkiye'den dünyada ses getiren operasyon! 12 ülke arıyordu! Kıskıvrak yakalandılar

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 12 ülke tarafından arama kaydı bulunan 23 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

GİRİŞ 19.02.2024 13:17 GÜNCELLEME 19.02.2024 13:47
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

İÇİŞLERİ Bakanı Ali Yerlikaya, 6 ilde eş zamanlı düzenlenen 'Kafes-43' operasyonlarında, 12 ülke tarafından Interpol'ün kırmızı bülten, yeşil bülten ve difüzyon mesajı (acil yakalama mesajı) ile aranan 23 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı koordinesinde; İnterpol Europol Daire Başkanlığı ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı'nın yaptığı çalışmalar sonucu Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Van'da 'Kafes-43' operasyonları düzenlendiğini belirtti. Yerlikaya, operasyonlarda; Almanya, Belçika, Bulgaristan, Güney Kore, Irak, İran, İsviçre, Kazakistan, Romanya, Rusya, Türkmenistan ve Ürdün tarafından Interpol'ün kırmızı bülteni, yeşil bülteni ve difüzyon mesajı ile aranan 23 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

'HEPSİNİ TEK TEK KAFESİN İÇİNE KOYACAĞIZ'

Operasyonlarda yakalanan şüphelilerin; 'adam öldürme', 'terör suçları', 'dolandırıcılık', 'güveni kötüye kullanma', 'kara para aklama', 'suç örgütlerine üye olma', 'uyuşturucu' ve 'kaçakçılık' suçlarından arandığını belirten Yerlikaya, "Interpol tarafından aranan ve emniyetimizin yaptığı titiz incelemelerden sonra ülkemizde olduğu belirlenen 23 kişinin tamamı yakalandı. Emniyet güçlerimiz taramalarına devam ediyor. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Rabbim ayaklarına taş değdirmesin. Aziz milletimizin bilmesini isterim ki hangi büyüklükte olursa olsun, hangi bülten ile aranırsa aransın, halkımızın huzurunu kaçıran uluslararası organize suç örgütlerine, göçmen kaçakçılığı organizatörlerine, zehir tacirlerine nefes aldırmayacağız. Hepsini tek tek kafesin içine koyacağız" dedi.


 

 

İSTANBUL VE HATAY'DA DEAŞ'A OĞERASYON: 12 KİŞİ YAKALANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya İstanbul ve Hatay’da DEAŞ Terör Örgütüne yönelik gerçekleştirilen 'Bozdoğan-4' Operasyonlarında 5’i Yabancı Uyruklu toplam 12 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 43
  • Yado 2 ay önce Şikayet Et
    Ilk arayan kimse ona verin bunları.beslemeyin
    Cevapla
  • Erol 2 ay önce Şikayet Et
    Demekki yıllardır ülkemizde saklanıyor ve iş çevirmeye devam ediyorlardı. He hale geldik Allah aşkina yaaaa
    Cevapla
  • Gurbetçi 2 ay önce Şikayet Et
    Diğer ülkeler niye arıyor ki nasıl olsa Türkiye'dedir.
    Cevapla
  • DMGTM Başkanlığı 2 ay önce Şikayet Et
    Almanya, Belçika, Bulgaristan, Güney Kore, Irak, İran, İsviçre, Kazakistan, Romanya, Rusya, Türkmenistan ve Ürdün mafya mensupları, Türkiye Yüzyılı'nda, Dünya Mafyaları Güvenli Toplanma Merkezi(DMGTM) haline dönüştürülen Türkiyemizde usulden yakalanmış bulunmaktadır..
    Cevapla
  • Firuz 2 ay önce Şikayet Et
    Bunlar ariyorsa kesin ABD,İNGİLTERE, İSRAİL de koruyordur.Iran a verin sallandirsinlar.idqm hangi ulkedeyse sucluları arıyorsa ona verin kimse gelemez
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    yerli kaya geleliden bu yana yakalanan kişinin hesabı belirsiz bunlar nasıl girdi Türkiye'ye birileri mi tutuyor ellerinden
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!