Adli yargı sınavına hazırlananlarla irtibata geçen FETÖ'nün mahrem imamlarına operasyon

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerince FETÖ'ye yönelik İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Yakalananların 8'i serbest bırakılırken, 2'si tutuklandı.

GİRİŞ 19.02.2024 22:32 GÜNCELLEME 19.02.2024 22:39
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmaları neticesinde 2012 yılı Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı'na hazırlanan farklı üniversitelerin hukuk fakültelerinden mezun olan örgüte müzahir şahıslar ile örgüt içerisinde faaliyet yürüten mahrem sorumluların operasyonel hatlar kullanmak suretiyle iletişime geçtikleri tespit edildi.

PERİYODİK ARDIŞIK ARAMA KAYITLARI TESPİT EDİLDİ

Yapılan HTS analizleri sonucu bu kişilerin, mahrem sorumlular tarafından gizlilik kurallarına riayet ederek örgüte ait sözde ders çalışma evlerine yerleştirildikleri belirlenen, haklarında ifade ve beyan bulunan kişilerin yapılan ankesör tespitlerinde periyodik ardışık arama kayıtları bulunduğu tespit edildi.

EŞ ZAMANLI OPERASYONLARLA YAKALANDILAR: 10 GÖZALTI

Polis ekiplerince İstanbul merkezli 6 ilde 10 şahsın yakalanmasına yönelik operasyon gerçekleştirildi. Eş zamanlı operasyonda şüphelilerin tamamı yakalanarak gözaltına alındı.

8'İ ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST!

Adli makamlara sevk edilen 8 şüpheli adli kontrol şartı ve yurt dışı çıkış yasağı kararı ile serbest bırakılırken, 2 zanlı ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAYNAK: İHA, AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Hans 2 ay önce Şikayet Et
    Yakala üfle kulağına ve birakki devam etsinler hemiiii...!
    Cevapla
  • Sezer 2 ay önce Şikayet Et
    Bir de idam edilse şu vatan hainleri taşlar yerine oturacak!
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Yakında Allah bizi affetsin yanlış yaptık bunlar masummuş derlerse şaşırma.
    Cevapla
  • Diyarbakırlı 2 ay önce Şikayet Et
    hiç bilgisi olmayan kişiler şuan kurumlarda amirlik yapıyor herkesin mezuniyetleri araştırılsın o mevkiye nasıl gelmi diye.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kira getirisin de zirveye oturdular! İşte getirisi en yüksek olan iller...
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı