Bakan Yerlikaya duyurdu: 3 bin 237 firari yakalandı!

81 ilde son 4 gündür devam eden “Aranan Şahıslara Yönelik” düzenlenen “ÇEMBER-12” operasyonlarında arama kaydı bulunan 3 bin 237 firari yakalandı.

GİRİŞ 20.02.2024 08:31 GÜNCELLEME 20.02.2024 09:12
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından Çember-12 operasyonlarına dair bilgileri paylaştı. 

81 ilde son 4 gündür devam eden "Aranan Şahıslara Yönelik" düzenlenen "ÇEMBER-12" Operasyonlarında arama kaydı bulunan 3 bin 237 firari yakalandı.

Bakan Yerlikaya'nın yaptığı paylaşım şöyle:

Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; firari suçluların sokaklarımızda gezmelerine asla izin vermeyeceğiz. Ailelerimizin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz.

Yakalanan şahısların kaç yıldır arandığı:

0-5 yıldır aranmakta olan 3200 şahıs,
5-10 yıldır aranmakta olan 26 şahıs,
10 yıl ve üzeri aranmakta olan 11 şahıs "ÇEMBER-12" Operasyonlarıyla yakalandı.

Yakalanan şahısların hangi suçlardan arandığı:

Hırsızlıktan 577 şahıs,
Dolandırıcılıktan 292 şahıs,
Yağmadan 108 şahıs,
Adam öldürmeden 47 şahıs,
Cinsel suçlardan 66 şahıs,
Narkotik suçlarından 558 şahıs,
Terörden 33 şahıs,
KOM (Kaçakçılık, Organize) 307 şahıs olmak üzere, diğer suçlardan yakalananlarla birlikte toplam 3237 şahıs "ÇEMBER-12" operasyonlarında yakalandı.

İl Jandarma Komutanlıkları, İl Emniyet Müdürlükleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığımızca 81 il genelinde arama kaydı olanlara yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonlarda bu şahıslar; yol aramalarında, ev ve iş yerleri baskınlarında, kimlik kontrollerinde yakalanıp adalete teslim edildi.

KAYNAK: HABER7
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 29
  • ben 2 ay önce Şikayet Et
    nasıl kaçıyorlar birde onu bilsek tveet attın diye evimize kadar geliyorlar bunlar serbet gezmiş imdiye kadar
    Cevapla
  • HAKAN'IN FİKRİ 2 ay önce Şikayet Et
    demekki bundan önce kimse kaçak köcek aramıyormus Süleyman efendi ne iş yapmıs ya bu adam geldi 50 bine yakın kaçak firari suçlu yakalandı
    Cevapla
  • Ali 2 ay önce Şikayet Et
    Yakalandı tamam da ne oluyor . Mahkeme ler tekrar salıyor. Komedisiniz adalet sistemi diye bir şey yok bu ülkede. İdam istiyoruz idam kısas olmalı kısas.
    Cevapla
  • aga 2 ay önce Şikayet Et
    Neyse yarın mahkeme salıverir.. Fetöcüleri bile salıp işe iade ediyorlar. Hakimler sağolsun. Türkiye de en büyük suç arkanın olmaması..
    Cevapla
  • mehmet narin 2 ay önce Şikayet Et
    allahım razı olsun sizlere güvenimiz tamdır yalnız tv lerde gösterilen dövüş gavga cinayet soygun bizleri cok cok rahatsız ediyor öyleki insanın dışarı cıkası gelmiyor sanki korkulu ülke n olduk emniyet yakalıyor savcılık selbest bırakıyor .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk