Eda Özdemir: Radyo 7 benim için bir aşk

Engelsiz Mikrofon Radyo Ödülleri'nde Yılın En İyi Konuşan Radyosu ödülünü alan Radyo 7'nin tecrübeli sunucusu Eda Özdemir, Radyo 7'nin kendisi için bir aşk olduğunu söyledi.

GİRİŞ 20.02.2024 13:06 GÜNCELLEME 20.02.2024 13:07
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bu yıl 5.’si düzenlenen Engelsiz Mikrofon Radyo Ödülleri'nde Yılın En İyi Konuşan Radyosu ödülünü alan Radyo 7 ekibinin tecrübeli sunucusu Eda Özdemir, Haber7 Muhabiri Müge Çakmak'a konuştu. Radyo 7'nin kendisi için aşk olduğunu söyleyen Özdemir, bütün dünyanın dinlediği bir radyoya sahip olmanın mutluluğunu ve heyecanını anlattı.

20 yıldır Radyo 7'de yayıncılık yapan Eda Özdemir, radyoculuğa başlangıcının "ses tonun çok güzel iki anons çeker misin” sözleriyle başladığını belirterek, kariyerinde radyoculuk yapmayı düşünen gençlere tavsiyelerde bulundu. Özdemir, "İşinize ve eşinize aşık olmazsanız bu işi yapamazsınız" dedi. 

İşte Eda Özdemir'le gerçekleştirdiğimiz röportaj;

"BÜTÜN DÜNYANIN DİNLEDİĞİ RADYOYA SAHİBİZ"

Radyo ile ilgili ilişkiniz nasıl başladı. Sizden dinleyebilir miyiz?

Aslında radyocu olmak diye gayem yoktu. Ama bir gün tüm Türkiye’ye bütün dünyaya sesimi duyuracağım demiştim. Gerçi o zamanlar konservatuvara gittim ama yıllar sonra bugün sesimi duyurabildiğim bir mikrofonum var. Bütün Dünyanın dinlediği radyoya sahibiz ne mutlu. Ben nöbetçi radyocuydum. Arkadaşımı ziyarete gitmem daha sonra onun yapmış olduğu iş ile birlikte oranın sahibinin “ses tonunun çok güzel iki anons çeker misin” demesiyle başladım. O gün bugündür konuşuyorum.

Radyoda dinleyicilerinizle interaktif bir ilişkiniz var. Bu ilişkinin geri dönüşleri nasıl oluyor? Bu geri dönüşler sizi nasıl motive ediyor?

Gelen mesajlar çok güzel öncelikle bunu söylemek isterim. Onun dışında gelen bunu da gururla söylemek istiyorum radyomuzun reytingleri maşallah diyeyim harika. Hem reytinglerden görüyoruz hem de mesajlardan görüyoruz Radyo 7 hem çok seviliyor, hem çok dinleniyor. Dinleyicilerimiz programcıları aileden biri olarak görüyorlar bu da mutluluk veriyor. 

"RADYO 7 BENİM İÇİN AŞK"

Radyo 7'nin sizin hayatınızdaki yeri ve önemi nedir?

20 yıldır Radyo 7’deyim ne mutlu bana. Çok güzel bir bağ oldu, aile kurduk burada. Radyo 7 benim için tek bir kelime ile söylemek gerekirse “aşk” desem başkada bir şey söylemeye gerek yok. Çünkü ailemden çok burayı görüyorum. Ailemden çok burada vakit geçiriyorum, mesai arkadaşlarımla, mikrofonumla, dinleyicilerimizle o yüzden burası benim için çok özel. Kalbimdeki yeri çok başkadır. 

Yayına hazırlık sürecinizde neler yapıyorsunuz?

Şarkı listemi hazırlıyorum. İstek programlarında hala toleranslı davranıyorum. Çünkü onların istedikleri şarkılara da yer vermek istiyorum. Ben daha çok doğaçlama program yapıyorum. Programımızda haftanın bir günü sesli mesajlara yer veriyoruz. Ama dediğim gibi o programda biraz daha esnek davranıyorum çünkü dinleyicilerimizin istekleri çok önemli. Onları kırmak istemiyorum. Gerçi sitem edenlerde oluyor tabi. O kadar çok mesaj geliyor ki bazen göremediğim oluyor. O yüzden beni mazur göreceklerini de biliyorum.

"KONUĞUMU STÜDYOYA KİLİTLEYEN BİR YAYINCIYIM"

Yayınlarınızda hiç unutamadığınız bir anınız oldu mu?

O kadar çok anılarımız var ki. Ama ben konuğumu stüdyoya kilitleyen bir yayıncıyım. Bizim Kanal 7 medya çatısı altında beraber çalışıyoruz. Yayın için hem Ülke Tv’ye hem de bana söz veren konuğum vardı. Birer saat ara ile programımıza gelecekti. Fakat Ülke Tv’de bir sıkıntı yaşandı. Benim yayın saatim geldiği için konuğumu almak durumundaydım. Çünkü sonuçta benimde günler öncesinden duyurularım var, yönetime karşı, dinleyicilerimize karşı sorumluluklarım var. Ben konuğumu stüdyoya aldım aşağıdaki sorun giderilmiş o sırada. Konuğuma dedim ki, sizi gönderemem benim yayınım başladı. O yüzden stüdyonun kapısını kilitledim. Dışarıda kıyamet koptu ama biz programımıza devam ettik.
 
Radyo programcısı olmak isteyen gençlere ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz?

Bu işe gönül verenler her şeyi göze almalı. İlk zamanlar bizim mesaimiz yoktu. Sürekli çalışıyorduk, sürekli gözlem yapıyorduk. Sabır ve sebatla bu işleri yapıyorduk. O yüzden mikrofonun başına oturdum ya da işte ben radyo-televizyon mezunuyum diyerek olmuyor maalesef bu işler. İşin çekirdeğinden, mutfağından yetişmek gerekiyor. Önce cihazları tanımak lazım, her radyonun kendi kullanmış olduğu radyo programları var, liste programları var bunları bilmek lazım. Gündemi yakından takip etmek gerekiyor. İşini aşk ile yapmak, sevmek önemli İşinize ve eşinize aşık olmazsanız bu işi yapamazsınız. 

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • mehmet emin 2 ay önce Şikayet Et
    zevkle dinliyoruz başarılarının devamını diliyorum
    Cevapla
  • svs58 2 ay önce Şikayet Et
    Çok çok harika bir yayın çizgisi var.Türk halk müziği ve arabesk müziğe olan katkısı takdireşayan....Radyo kanallarının çok büyük çoğunlu,hafif,pop,caz,özgün,yabancı müzikle bizden olmayan türleri sevdirirken,Radyo 7 bizim olanı bizlere sevdiriyor.alkışlıyorum herdaim..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünya bu kararı bekliyordu! Tutuklamanın ilk adımı atıldı
Beyaz Saray, Netanyahu'ya bir kez daha Refah uyarısında bulundu: Kara saldırısına karşıyız