Eski Adnan Oktarcı'dan işkence itirafı!

Adnan Oktar Suç Örgütü’ne yönelik yürütülen operasyondan etkin pişmanlıktan faydalanan eski bir örgüt üyesi İstanbul Emniyet Organize Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Şube eski Müdürü Saçan’a işkence iftirası attıklarını söyledi.

GİRİŞ 20.02.2024 12:51 GÜNCELLEME 20.02.2024 13:18
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

1999’daki operasyonda gözaltına alınan örgüt üyelerinden B.A., dava devam ederken 2014’te örgütten ayrıldı ve itiraflarda bulundu. 

B.A., 12 Eylül 2018’de İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesine sunduğu yazılı beyanda, eski İstanbul Emniyet Organize Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Şube Müdürü Adil Serdar Saçan hakkındaki şikayetinden vazgeçtiğini belirtti. 

Saçan’ı hedef aldıklarını ifade eden B.A., örgütün amacının kamu görevlilerini yıldırma ve sindirmek amacıyla dava açmak olduğunu vurguladı.

Öte yandan örgüte yönelik İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 3 Mart 2020’deki duruşmasında itiraflarda da bulunan B.A., Adnan Oktar Suç Örgütü’nden ayrıldıktan sonra örgütün faaliyetlerini anlatmaya karar verdiğini belirtti. 

Mahkemede yaşadıklarını anlatan B.A., 1999’da operasyonundan sonra yargı sürecinin üstünü örtmek için Oktar’ın Saçan’a iftira atılması talimatı verdiğini aktardı.

‘AÇILAN DAVALARDAN ÜYELERİN HABERİ YOKTU’

B.A.’nın avukatı Fuat Selvi, Aydınlık’a yaptığı açıklamada Adil Serdar Saçan’a açılan davalardan örgüt üyelerinin bile haberi olmadığına dikkat çekti. 

Selvi, Oktar’ın talimatıyla yürütülen kumpası şöyle anlattı: 

“Ben davada 8 itirafçının avukatıyım. Hepsinin beyanı aynı. Adnan Oktar, 1999 operasyonundan sonra da Adil Serdar Saçan’ın birdenbire işkence yaptığı iftirası atılmaya başlandı. Her taraftan kıyamet gibi dilekçeler, şikayetler gelmeye başladı.

40-50 farklı dava açıldı. Bu davalar da farklı farklı ilde açıldı. Siirt, Ankara gibi yerlere gidip dava açtılar. Adil beyi bıktırmak, yıldırmak için her yolu denediler.

Öyle ki bazı örgüt üyeleri, Adil Serdar Saçan’a dava açtığını dava sürecinde öğrendi. Çünkü örgütün Hukuk Grubu, üyelerin her birinden vekaletname almış. Örgüt üyelerinin hukuki gelişmelerden bilgisi yok. Senaryo uydurup, mahkemelerde Adil Bey’i uğraştırdılar.”

FİNCANCI RAPORUNUN ETKİSİ

Aydınlık gazetesinden Kaan Arslan haberine göre, Şebnem Korur Fincancı, bazı Adnan Oktar Suç Örgütü üyeleriyle ilgili 2005, 2006 ve 2007’de hazırladığı “işkence raporları”yla örgüte yönelik davanın kapatılmasının önünü açmıştı. 

Raporlarda örgüt üyelerinin, 1999’da gözaltına alındıktan sonra Emniyet’te işkence gördükleri ileri sürülmüştü. Örgüt üyeleri, sözde işkenceyi gerekçe göstererek Yargıtay’da bozma kararı aldırmıştı.

Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 5
  • Bergüzar 2 ay önce Şikayet Et
    Bu yahudi mason, adnan örgütü artık tamamıyla çökertilsin ve buna benzerlerinin kurulmasına müsaade edilmesin.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Nasıl Can Vereceksiniz Bizanslıların Tasmalı Köpekleri
    Cevapla
  • Ömer 2 ay önce Şikayet Et
    Savulun Battalgazi Geliyor.
    Cevapla
  • öneri 2 ay önce Şikayet Et
    bu adamın görüştüğü avukatların ve diğer kişilerin kuryelik yapıp yamadığı bu örgüte bağış yapıp yapmadığı tespit edilsin örgüt üyeliğinden işlem yapılsın ki içerden örgüt yönetemesinler.
    Cevapla
  • Doğrucu Davud 2 ay önce Şikayet Et
    İdam olsaydı bu heriften tamamen kurtulacaktık, herif şimdi hapisten çeteyi yönetiyor, böyle bir şey hiç bir ülkede olamaz, ama Türkiyede olur maalesef !..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’