Marmara'da batan gemiden acı haber! 1 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Marmara’da batan Batuhan A gemisinin mürettebatından 1kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Geçtiğimiz günlerde geminin aşçısı Zeynep Kılınç'ın cansız bedeni çıkarılmıştı.

GİRİŞ 20.02.2024 15:42 GÜNCELLEME 20.02.2024 16:12
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan "Batuhan A" adlı kargo gemisinin enkazında 6. günde yapılan aramalarda bir cesede daha ulaşıldı.

AA'da yer verilen habere göre, Bursa'nın Karacabey ilçesi Kurşunlu Mahallesi'nde kıyıdan 4 mil açıkta batan geminin enkazında ve kıyıda kayıp mürettebatı arama çalışmasına devam ediliyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı dalgıçların enkazda yürüttüğü çalışmalara, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Sualtı Savunma (SAS) komandolarından 4 dalgıç da destek veriyor.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, AA muhabirine, SAS komandolarının enkazda yaptıkları aramalarda kayıp personelden birinin cesedine makine dairesinde ulaşıldığını söyledi.

Cesedin çıkarılması ve kimlik tespiti için çalışmanın sürdüğünü belirten Demirtaş, diğer kayıp 4 personel için aramaların devam ettiğini bildirdi.

Balıkesir'in Marmara Adası'ndan 14 Şubat saat 20.30'da Bursa'nın Gemlik ilçesindeki Roda Limanı'na gitmek üzere 6 kişilik mürettebat ve 1250 ton mermer tozu yüküyle hareket eden 69 metre uzunluktaki "Batuhan A" adlı kargo gemisi, kötü hava ve deniz şartları nedeniyle 15 Şubat'ta saat 06.20'de Karacabey ilçesi açıklarında kıyıdan 4 mil açıkta batmıştı. Görüntüleme cihazlarıyla yapılan çalışmalarda geminin enkazının 51 metre derinlikte denizin tabanına oturduğu belirlenmişti.

CESEDİ BULUNAN MÜRETTEBATIN KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ 

Marmara'da batan geminin makine dairesinde bulunan cenazenin gemide yağcı olarak görev yapan Hüseyin Tutuk isimli mürettebata ait olduğu öğrenildi.

ZEYNEP KILINÇ'IN CANSIZ BEDENİ BULUNMUŞTU

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı dalgıçların 17 Şubat'ta gerçekleştirdiği 2 dalışta, gemide aşçı olarak çalışan 33 yaşındaki Zeynep Kılınç'ın cansız bedeni, dalgıçlar tarafından çıkarılmıştı.

KAYNAK: AA, DHA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 3
  • Butik 2 ay önce Şikayet Et
    Bu gemi olayı Erzincan maden olayı kadar önemli bir olay aslında ama nedense fazla sese getirmiyor.gemi 6 saat denizle boğuşuyor ama SOS vermiyor,Bir mürettebat gemi batıyor dedikten sonra üzerinden 6 saat geçiyor.Filika yok mu,acil şişme bot nerede,neden gemiyi terketmiyorlar,geminin küpetesi de yüksek değil,neden terketmiyorlar,eğitimleri yok belli ki.eski ve yıpranmış bir gemi olduğu
    Cevapla
  • Alim 2 ay önce Şikayet Et
    netanyahu ya SUİKAST YAPMALI
    Cevapla
  • mehmet emin 2 ay önce Şikayet Et
    Türkiye de tedbir ve denetim yok ancak iş olup bittikten sonra harekete geçiliyor Erzincan da olduğu gibi bu tür hassas işletmeleri düzenli denetim ile takip edilmeli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü