Diyanet'ten Feyza Altun hakkında suç duyurusu

Diyanet, 'Şeriat' paylaşımı nedeniyle gözaltına alınan ve serbest bırakılan avukat Feyza Altun hakkında suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, Altun hakkında kamu davası açılması istendi.

GİRİŞ 20.02.2024 15:57 GÜNCELLEME 20.02.2024 17:51
Bu Habere 137 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığın hukuk müşavirlerince Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan suç duyurusu dilekçesinde, Altun'un şeriata yönelik paylaşımıyla, ahlak ve edep sınırlarını aştığı, insan haklarına açıkça saldırdığı, toplumu bir arada tutan en temel dinamiklerden dini inançlara ve değerlere hakaret ettiği savunuldu.

Altun'un paylaşımlarının, Anayasa'ya ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine aykırı olduğu öne sürülen dilekçede, paylaşımın tahkir edici, kaba, sert, incitici ve hakaret edici mahiyette olduğu, vatandaşların dini inançlarına, kutsallarına, değerlerine saldırı niteliği taşıdığı aktarıldı.

Dilekçede, Altun hakkında, "dini ve kutsal değerlere hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama" suçlarından kamu davası açılması istendi.

NE OLMUŞTU?

Altun, geçtiğimiz gün X hesabından Farsça bir şiir yayınlamış; bir sosyal medya kullanıcısı da Altun’un yaptığı paylaşımın altına, “Feyza hanıma şeriat atak gelmiş” diye yorum yapmıştı. Yoruma yanıt veren Altun, "Şeriate s..kayım" diyerek karşılık vermişti.

Kendisine yapılan bazı yorumlara tepki gösteren Feyza Altun "Türkiye Cumhuriyeti laiktir laik kalacak" mesajı paylaşmıştı.

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, Avukat Feyza Altun hakkında, sosyal medyada yaptığı paylaşımı gerekçe göstererek, TCK’nın 216/1 maddesine muhalefet iddiasıyla re'sen soruşturma başlatmıştı.

Gözaltına alınan Altun, sevk edildiği hakimlikçe, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Feyza Altun adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıFeyza Altun adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 137
  • Ali 2 ay önce Şikayet Et
    Anayasanın laiklik ilkesi gereği bu avukat zımbırtısı islama ne diyorsa aynı derecede yahudi katolik ortodoksada koyması lazım gerçek hukukçu olsa mesleğini bilse şeytanın avukatı olduğunu anlar
    Cevapla
  • İslam Sancağı 2 ay önce Şikayet Et
    Arkadaşım geçe şunu söyledi bana "Soyadı kanunuyla Müslümanların arasına karıştı yüzbinlerce Sabetay-Ermeni-Rum kökenli, at izi it izine karıştı, asıl üzücü olan, Müslümanlar bunların peşine takıldı, celladına aşık misali" !!!
    Cevapla
  • Kurdi 2 ay önce Şikayet Et
    Asla görevine devam etmemesi gereken biri.bu milletin vergisiyle maaş alacaksın,üstüne millete parmak sallayıp değerlerine hakaret edeceksin.asla bir daha o işi yapamamalı
    Cevapla
  • Turgut 2 ay önce Şikayet Et
    Ya boş insanları konuşmayalim arkadaşlar hanimefendi kendisini kufür ederek ifade edrbilen bir karakter.
    Cevapla
  • Kare Murat 2 ay önce Şikayet Et
    Hanımefendi ?
    Cevapla
  • Ahmed 2 ay önce Şikayet Et
    Temiziyle kirlisiyle köklü bir temizlik şart.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı