Trabzon açıklarında sıcak saatler: 'Bomba' alarmı harekete geçirdi

Akçakale açıklarında bir teknenin ters dönmüş halde bulunmasından sonra harekete geçen ekipler, 'bomba' ihtimali üzerine bölgede güvenlik önlemleri aldı. Şüpheli olarak görülen cisim SAS komandoları tarafından fünye ile patlatıldı.

GİRİŞ 21.02.2024 14:27 GÜNCELLEME 21.02.2024 16:59
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde bağlı Mersin Mahallesi açıklarında dün öğle saatlerinde bir balıkçı tarafından ters dönmüş vaziyette suyun üzerinde duran bir tekne görüldü.

Balıkçının durumu Sahil Güvenlik ekiplerine bildirmesiyle olay yerine ekipler sevk edildi. Ekiplerin gelmesiyle birlikte hareketli saatler başladı.

Bir balıkçı teknesi yardımıyla Akçakale Limanı’na çekilen tekne için güvenli alan oluşturuldu.

SAS KOMANDOLARI DEVREYE GİRDİ

Rıhtıma bağlanan teknede bomba olabileceği şüphesi üzerinde duran ekipler limana şerit çekerek vatandaş ve balıkçıların girişine izin vermedi. Kocaeli'den bölgeye gelen SAS komandoları, denizden ve karadan alınan yoğun güvenlik önlemleriyle sabah saatlerinde liman içerisinde dalış yaptı.

ŞÜPHELİ CİSİM TESPİT EDİLDİ

Olay yerinde itfaiye ekipleri de hazır bulunurken, SAS komandoları tarafından yapılan ve saatler süren dalışta şüpheli bir cisim tespit edildi.

Tekneden çıkartılan cisme bağlanan şamandıra Sahil Güvenlik botu ile güvenli bir şekilde Mersin açıklarına getirildi. Güvenlik önlemlerinin alındığı denizde şüpheli cisim fünye yardımıyla patlatıldı. Patlatma esnasında jandarma ekiplerinde sahil şeridinde de önlemler alınırken, tarama ve imha çalışmaları nedeniyle deniz trafiğine bir süre ara verildi.

RUS DONANMASINA SALDIRI İÇİN Mİ HAZIRLANDI?

Öte yandan, teknenin Rusya-Ukrayna savaşında Rus donanmasına yönelik saldırı amaçlı hazırlanmış olabileceği iddiası ve teknenin fırtına ve dalgalarla Trabzon açıklarına sürüklendiği ihtimali üzerinde duruluyor.

KAYNAK: İHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Akçaabat
    Cevapla
  • Tür'kün Gücü 2 ay önce Şikayet Et
    Wayy beee ! Trabzon'dan Mersin'e getirilip orada imha edilmiş...
    Cevapla
  • Mersinli Rasim 2 ay önce Şikayet Et
    Kuzey Mersin demek ki...
    Cevapla
  • Xxc 2 ay önce Şikayet Et
    Trabzonun ilçesi Mersin dir o
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!