Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Mısırlı mevkidaşı Şukri ile Gazze görüşmesi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile Gazze'deki durumu ve insani yardım ulaştırılması için alınması gereken tedbirleri ele aldı. İki ülke arasında imzalanan ortak bildiriye yönelik atılacak adımlar konuşuldu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Mısırlı mevkidaşı Şukri ile Gazze görüşmesi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Mısırlı mevkidaşı Şukri ile Gazze görüşmesi
GİRİŞ 21.02.2024 21:39 GÜNCELLEME 21.02.2024 21:58
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Fidan, G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı için bulunduğu Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde Mısırlı mevkidaşı Şukri ile bir araya geldi.

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır'ı ziyareti sırasında imzalanan ortak bildiri doğrultusunda ilişkilerin daha da ilerletilmesi için atılacak adımlar ele alındı.

"GAZZE" BAŞLIKLI GÖRÜŞME

Gazze'deki durum konusunda siyasi alanda yapılabileceklerin ve daha fazla insani yardım ulaştırılması için alınması gereken tedbirlerin ele alındığı görüşmede, bölgesel konular ve Libya'daki süreç de gündeme geldi.

Şukri'nin 1-3 Mart tarihlerinde düzenlenecek Antalya Diplomasi Forumu'na katılması ve İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Birliği Temas Grubu üyelerinin katılımıyla düzenlenecek Gazze Paneli'ne iştirak etmesi de öngörülüyor.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • vatan 2 ay önce Şikayet Et
    mısırlı yöneticilerden bir halt olmaz onlar zaten abd uşağı...
    Cevapla
  • mesut 2 ay önce Şikayet Et
    Hadi artık ne yapılacaksa yapılsın.. daha ne kadar insan ölmesi gerek.. İki milyon civarı kardeşimiz açlık, soğuk ve lanetli kavmin zulmü altında inim inim inliyor..
    Cevapla
  • ali 2 ay önce Şikayet Et
    dikkat et başkan ben buna hiç güvenmiyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!