Türkiye’nin sağlık öğrencileri 16 ilde Gazze için bir araya geldi

Yeryüzü Doktorları’nın gönüllü üniversite öğrencilerinden oluşan Genç Yeryüzü Doktorları Toplulukları, Gazze’de büyüyen insani krize dikkat çekmek için saldırıların 138. gününde 16 ilde eş zamanlı “Gazze için Ses Ver” etkinliği düzenledi.

Türkiye’nin sağlık öğrencileri 16 ilde Gazze için bir araya geldi
Türkiye’nin sağlık öğrencileri 16 ilde Gazze için bir araya geldi
GİRİŞ 22.02.2024 10:19 GÜNCELLEME 22.02.2024 10:19

Nüfusunun yüzde 80’inin evlerini terk etmek zorunda kaldığı Gazze’de, 30 hastane, 53 sağlık merkezi, 150 sağlık kurumu ve 122 ambulans kullanılamaz hale geldi. Sağlık sisteminin çöktüğü Gazze’nin sesini duyurmak için bir araya gelen 23 farklı üniversitedeki Genç Yeryüzü Doktorları; Ankara, İstanbul, Konya, Niğde, Kars, Düzce, Erzincan, Hatay, Rize, Kocaeli, Edirne, Sivas, Diyarbakır, Gaziantep, Balıkesir, Aksaray ve Manisa olmak üzere toplam 16 ilimizde üniversite kampüsleri ve şehir meydanlarında buluştu.

Yeryüzü Doktorları Gazze’de 7 Ekim’den beri artarak devam eden insani krizde ilk gününden beri çalışmalarını sürdürürken; Genç Yeryüzü Doktorları da bu zamana kadar gerçekleştirdikleri sempozyum ve fotoğraf sergileriyle Gazze’nin durumuna dikkat çekti. Düzenledikleri kermeslerle yardım çalışmalarında bulundu. Sağlık kurumlarına ve çalışanlarına yönelik devam eden saldırılar için de son olarak “Gazze İçin Ses Ver” etkinliğini düzenleyerek sessiz duruşlarıyla tepkilerini dile getirdi.

Meslektaşlarını unutmadılar

Üniversitelerin tıp, diş, eczacılık ve sağlık bilimleri fakültelerinde öğrenci olan Genç Yeryüzü Doktorları, Gazze’de yaşananlara kayıtsız kalmayarak gerçekleştirdiği “Gazze için Ses Ver” etkinliğinde ellerinde dövizler taşıdı. İnsanlık dramına dikkat çekilen dövizlerle meydanlarda toplanan üniversite öğrencileri, sessiz yürüyüş sırasında saldırılarda hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını unutmayarak yaka kartlarına meslektaşlarının adlarını yerleştirdi. Hazırlanan yaka kartlarını boyunlarında taşıyan öğrenciler kampüs içinde kartları elden ele değiştirerek vefat eden meslektaşlarını andı.

Temel haklara dikkat çektiler

Türkiye genelinde 23 üniversitenin Genç Yeryüzü Doktorları; gıda, barınma ve temiz su gibi en temel haklara ulaşamayan Gazzelilerin yanında olduklarını vurguladıkları etkinlikte, bir an önce yaşanan dramın sona ermesinin ve sağlık sisteminin yeniden inşasının öneminin mesajlarını vererek meydan ve okul kampüslerinden dağıldı.

Furkan Uyar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Furkan Uyar

Editör Hakkında

1984 yılında Denizli'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesinin Halkla İlişkiler ve İşletme bölümlerinden mezun oldu. 2004 yılında televizyon sektöründe çalışma hayatına başladı. 2012 yılında giriş yaptığı internet haber editörlüğüne Haber7.com'da devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"