Numan Kurtulmuş Bakü'de Uluslararası Maarif Okulları’nı ziyaret etti

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Türkiye Maarif Vakfı’nın faaliyetlerine ilişkin, 'Eğitim alanındaki başarı aynı zamanda ülkelerin insanlarının zihinlerini ve kalplerini de birbirine yakınlaştıran önemli bir sosyal proje olarak görülmelidir.” dedi.

Numan Kurtulmuş Bakü'de Uluslararası Maarif Okulları’nı ziyaret etti
Numan Kurtulmuş Bakü'de Uluslararası Maarif Okulları’nı ziyaret etti
GİRİŞ 23.02.2024 17:41 GÜNCELLEME 23.02.2024 17:43

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Asya Parlamenter Asamblesi (APA) 14’üncü Genel Kurulu dolayısıyla bulunduğu Bakü’de, Türkiye Maarif Vakfının (TMV) Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de kurduğu Uluslararası Maarif Okulları’nı ziyaret etti.

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Birol Akgün’den bilgi alan Kurtulmuş, okuldaki öğrencilerle görüştü, hediyeler verdi.

Kurtulmuş, öğretmenlerle de yaptığı sohbette, Türkiye ve Azerbaycan arasında tarihi olarak fevkalade büyük bir ivme yakalandığını, her alanda büyük işbirliğinin devam ettiğini ve bu işbirliğini daha fazla artırarak eğitim alanında da gelecek nesillere aktarılacak çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.

Maarif Vakfı’nın Türkiye'nin bir markası olarak dünyanın her yerinde yükseldiğini, bunu dünyanın her yerinde müşahede etmekten memnuniyet duyduklarını dile getiren Kurtulmuş, şunları söyledi:

“Maarif Vakfı, 52 ülkede hizmet veren, Türkiye'nin önemli bir eğitim kurumu haline geldi. Gittiğimiz ülkelerde Maarif Vakfı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Yunus Emre Enstitüsü gibi kuruluşlarımızın çalışmalarının yanında artık Türkiye'deki üniversitelerden, okullardan mezun olmuş öğrencilerin açtığı derneklerin açılışlarına gidiyoruz. Eğitim alanındaki başarı aynı zamanda ülkelerin insanlarının zihinlerini ve kalplerini de birbirine yakınlaştıran önemli bir sosyal proje olarak görülmelidir. Sizler aslında burada sadece çocukları eğitmiyorsunuz aynı zamanda ülkeler arasındaki dostluk ve kalıcı işbirliği imkanlarını arttırıyorsunuz. Hepinize çok teşekkür ederim.”

Ziyarette, Asya Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkadir Emin Önen, Türkiye-Azerbaycan Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, MHP Samsun Milletvekili İlyas Topsakal, İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, Saadet Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Bilici ile Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı da yer aldı.

 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi