Elazığ'da maden ocağında göçük meydana geldi

Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde bulunan bir maden ocağında göçük meydana geldi. 2 işçi göçük altından kurtarılırken 2 işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor.

GİRİŞ 26.02.2024 10:41 GÜNCELLEME 26.02.2024 14:39
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Olay, sabah saatlerinde Alacakaya ilçesinde bulunan krom üretimi yapılan maden ocağında meydana geldi. Krom çıkartılan maden ocağında henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı çökme meydana geldi.

Göçük altında kalan 4 işçiden biri kendi imkanları ile çıkarken, diğer işçi UMKE ve AFAD ekiplerinin müdahalesi ile bulunduğu yerden çıkarılıp ambulansa alındı.

Göçük altında kalan 2 işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor.

VALİDEN AÇIKLAMA

Elazığ Valisi Ömer Toraman, Palu ilçesinde krom madeninde göçük meydana geldiğini, göçük altında kalan 3 işçinin kurtarılması için çalışmaların sürdürüldüğünü açıkladı.

AFAD: BİR İŞÇİ KURTARILDI

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Elazığ'ın Alacakaya bölgesinde bir maden ocağında göçük meydan gelmiş olup ilk belirlemelere göre 3 maden işçisi göçük altında kalmıştır. Arama kurtarma çalışmaları sonucunda 1 maden işçisi kurtarılmış; 2 vatandaşımızın arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor." denildi. 

KAYNAK: AA, İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 20
  • Dede 2 ay önce Şikayet Et
    Yerli maden şirketi bu ülkede yok sanırım bütün akar yabancıların
    Cevapla
  • Onur 2 ay önce Şikayet Et
    Bu maden konularında ne yazıkki çok yetersiziz
    Cevapla
  • Rukiye 2 ay önce Şikayet Et
    Maden sahibi gene yabancı olmasin
    Cevapla
  • Misafircan 2 ay önce Şikayet Et
    Ölen yok ?
    Cevapla
  • Hikaye 2 ay önce Şikayet Et
    ALLAH CC rahmet eylesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?