Burayı gören Barselona sanıyor ama Türkiye! İşte 20 bin kişinin yaşadığı o ilginç mahalle

Sivas’ta bulunan Yenişehir Mahallesi kentin en düzenli ve örnek mahallesi olarak biliniyor. Dron kamerasıyla çekilen görüntülerde mahalle, İspanya’nın dünyaca ünlü şehri Barselona’ya benzetiliyor.

GİRİŞ 26.02.2024 17:05 GÜNCELLEME 26.02.2024 17:22
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Sivas'ın en düzenli mahallesi olarak bilinen Yenişehir Mahallesi Muhtarı Fatih Kaynar, mahallenin 1990 ile 1995 yılları arasında inşa edildiğini ve o zamandan bu yana sürekli olarak gelişme gösterdiğini söyledi. 

Yenişehir'in plan ve proje açısından Sivas'ın en örnek mahallesi olduğunu vurgulayan Kaynar, temizlik ve ferahlık konusunda mahallenin iyi bir seviyede olduğunu ifade ederek mahallede yaklaşık 20 bin nüfusu olduğunu belirtti.

“MAHALLEMİZ BARCELONA KENTİNE BENZETİLİYOR”

Yenişehir Mahalle Muhtarı Fatih Kaynar mahallenin dron ile görüntülendiğinde İspanya’nın Barcelona kentine benzetildiği ifade ederek şunları söyledi; 

“Şu anda Yenişehir Mahallesi Muhtarlık binası önünde bulunuyoruz. Yenişehir Mahallemiz 1990 ile 1995 arasında tam olarak mahalle olarak inşa edildi. Yenişehir Mahallemiz en temiz, en ferah, plan ve proje açısından Sivas’ın en örnek mahallesidir. 

Özellikle de yeşil alanlar ile güzel bir mahalle. Çarşıya, otogara yakınlığı ile öne çıkan bir mahalledir. Yenişehir Mahallesi'nde 63 tane bloğumuz bulunuyor. Bin 800 tane de dairemiz bulunuyor. 

Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesi de Yenişehir Mahallesi'ne bağlı bulunmaktadır. Mahallenin kendisine ait iş merkezi, kasabı, manavı, oyun alanları hepsi mevcuttur. Mahallemizin yaklaşık 20 bin nüfusu bulunmaktadır. 

Mahallemiz havadan dron ile görüntülendiğinde İspanya’nın Barcelona kentine benzetildiği söyleniyor. Ben de bu mahallenin muhtarı olmaktan ve 14 yıl bu mahallede hizmet etmekten gurur duyuyorum”

 

KAYNAK: İHA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 5
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Ne kenti türkiyeye örnek olsun bu. Çarpık kentleşmenin dibiyiz ve hala apartmansal dönüşüme devam ediyoruz. Uyaran eden hiçbir önlem yok!
    Cevapla
  • Alper Göktürk 2 ay önce Şikayet Et
    planlaması güzel yapılmış. hatırladığım kadarıyla barselona da apartmanların çoğu bitişik nizam. yenişehir mahallesindeki plana benzer şekilde tüm şehirlerimizde düzenleme yapılabilir.
    Cevapla
  • konuk 2 ay önce Şikayet Et
    toki yapmış sanki güzel düzenli görünüyor.
    Cevapla
  • Hatay 2 ay önce Şikayet Et
    ey Lütfü Savaş... görünüz kent nasıl oluyor. ... Hatay şansına küs sen... Barış olmaz Hatay da Savaş başta olduğu sürece
    Cevapla
  • bülent duman 2 ay önce Şikayet Et
    inşallah her yer böyle olur.Demekki yaparsan oluyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması