Bakan Yerlikaya açıkladı: 56 bin 620 yabancı sınır dışı edildi

Bakan Yerlikaya, "19 Temmuz’dan bugüne kadar sadece İstanbul’da mobil göç noktalarımızda 192 bin 934 yabancının kontrollerini yaptık. 56 bin 620 yabancı sınır dışı edilmek üzere Geri Gönderilme Merkezine sevk edildi" açıklamasını yaptı.

GİRİŞ 27.02.2024 11:45 GÜNCELLEME 27.02.2024 12:20
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Göç İdaresi Mobil Araç Teslim Törenine katıldı. Bakan Yerlikaya İstanbul'daki düzensiz göçle mücadele verilerini açıkladı.

Bakan Yerlikaya, "19 Temmuz’dan bugüne kadar sadece İstanbul’da mobil göç noktalarımızda 192 bin 934 yabancının kontrollerini yaptık. Yaklaşık 200 bin, büyük bir rakam. 56 bin 620 yabancı sınırdışı edilmek üzere geri gönderme merkezlerine sevk edildi. 200 bine yakın kontrol, 56 bini bu mobil göç noktalarımızda düzensiz göçmen olduğu ortaya çıkıyor ve sınırdışı edilmek üzere geri gönderme merkezlerimize sevk ediliyor. Türkiye geneline bakalım. Mobil Göç Noktası araçlarında bugüne kadar Türkiye genelinde toplam 286 bin 102 yabancının kontrolleri yapıldı. 61 bin 429 yabancının düzensiz göçmen olduğu tespit edildi ve bu kişilerin sınırdışı işlemleri başlatılarak geri gönderme merkezlerine sevk edildi. Düzensiz göçle ve göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. İstanbul’da 1 Haziran 2023- 23 Şubat 2024 tarihleri arasında göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik 493 operasyon düzenledik. Bu operasyonlarda 798 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı, bunların 201’i tutuklandı, 103’ü hakkında adli kontrol kararı verildi. Aynı dönemde İstanbul’da yakalanan düzensiz göçmen sayısı ise 80 bin. Başta İstanbul olmak üzere her şehrimizde denetimlerimiz, kontrollerimiz artarak ama hiç durmadan ara vermeden devam edecek. İnsan tacirlerine ve göçmen kaçakçılığı organizatörlerine göz açtırmıyoruz, açtırmayacağız" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 9
  • gariban 2 ay önce Şikayet Et
    Allah razı olsun sayın bakanım ama her yer yabancı kaynıyor kıraya ev bulamıyoruz bunların yüzünden
    Cevapla
  • ssk emeklisi 2 ay önce Şikayet Et
    286 bin göçmen kontrol ediliyor 61 bini kaçak çıkıyor, demekki ülkemdeki tüm yabancılar kontrol edilse, 2 milyon kaçak göçmen çıkacak orantıya gòre
    Cevapla
  • ssk emeklisi 2 ay önce Şikayet Et
    sınırlarımızdan kuş uçurtulmuyor muş yersen, yok karga uçuruluyor, 7 ayda 61 bin kaçak göçmen yakalanmış, bunlar nasıl ve nerden giriyor ülkemize
    Cevapla
  • ssk emeklisi 2 ay önce Şikayet Et
    doğu ve güneydoğu zaten kaçakçılıktan uzak değildi şimdide insan kaçakçılığına yöneldi
    Cevapla
  • konyalı 2 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakanım bu malesef yeterli değil. Suriyelileri göndermeniz lazım. Kaçak göçnenlerle birlikte milli güvenlik sorununa dönüştü. Suriyelileri göndermezseniz 22 senedir verdiğimiz koşulsuz destek son bulacak..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu