Bu iki fotoğraf da aynı ilde çekildi! Bir tarafta kış, diğer tarafta bahar

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde soğuk etkisini gösterirken, diğer bir ilçesi Derecik'te ise bahar havası yaşanıyor.

GİRİŞ 28.02.2024 13:47 GÜNCELLEME 28.02.2024 14:13

Hakkari kent merkezine 200, Yüksekova ilçesine ise yaklaşık 120 kilometre uzaklıkta olan, Irak sınırının sıfır noktasındaki Derecik ilçesinde, son yılların en sıcak şubat ayı yaşanıyor. İlçede hava sıcaklığı 20 derece ölçülürken, otlar da yeşermeye başladı. Kış mevsimi olmasına rağmen bahar havasının yaşandığı ilçede besiciler hayvanlarına artık meralara çıkartıp otlatırken, bölge halkı ise piknik yapıyor.

Kar kalınlığının yüksek kesimlerde 2 metreyi bulduğu ve hava sıcaklığının geceleri sıfırın altında 11 dereceye kadar düştüğü Yüksekova'da ise dondurucu soğuklar hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Yüksekovalı besici Cevdet Onat, rakımı yüksek ilçede kışın çok sert geçtiğini belirterek, "Buranın kışı hem sert, hem de uzun geçiyor. Ortalama 6 ay kış sürecini yaşıyoruz. Bu sebeplerden dolayı hayvancılık ve tarım da oldukça zorlu geçiyor. Hayvancılık bu bölgede daha masraflı oluyor. Burada kar 6 ay boyunca yerde kalabiliyor. Kasım ayının sonlarına doğru Yüksekova'nın kış mevsimi başlıyor. Derecik'te ise ocak ayında başlıyor. Şubat ayının sonu olmasına rağmen Derecik'te hayvanlar meralarda otlatılıyor. Burada otlar yeşerirken, Yüksekova'da halen dondurucu soğuklar etkisini sürdürüyor" diye konuştu.

Derecikte pikniğe giden Rıdvan Akkurt ise Yüksekova'nın yükseklerinde 2 metreye yakın kar bulunurken, 120 kilometre uzaklıktaki Derecik ilçesinde bahar havası yaşandığını, ailesiyle birlikte sıcak havayı fırsat bilip pikniğe geldiğini söyledi. 

 

KAYNAK: DHA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş! CANLI
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi