Konya'da kan donduran vahşet: Bir anne 3 yaşındaki kızını öldürdü

Konya'da kızı Sema Nur'u (3) öldürüp, kendisini yaralayan Sevda Kocabıyık'a (35) çelişkili 2 akıl sağlığı raporu verilince mahkeme heyeti, yeniden rapor talep etti.

GİRİŞ 28.02.2024 14:05 GÜNCELLEME 28.02.2024 14:29
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Olay, geçen yıl 25 Mart'ta Sarayönü ilçesi Karabıyık Mahallesi'nde meydana geldi. 3 çocuk annesi Sevda Kocabıyık, önce kızı Sema Nur'un ardından da kendi boğazını bıçakla kesti. Sema Nur hayatını kaybetti, yaralanan anne ise Sarayönü Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tedavisinin ardından gözaltına alınan Sevda Kocabıyık, akıl ve ruh sağlığının yerinde olup, olmadığının tespiti için Kayseri Şehir Hastanesi'ne gönderildi. Kocabıyık, burada yapılan tetkikler sonrası tutuklanarak cezaevine gönderildi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEBİ

Kocabıyık hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, Sevda Kocabıyık'ın kızını öldürüp, kendisini yaraladıktan sonra bıçağı, kızı Sema'nın yastığının altına sakladığı belirtildi. Sevda Kocabıyık da ifadesinde bıçağı, korkuyla yastığın altına koyduğunu söyledi. İddianamede, Kayseri Şehir Hastanesi'nden gönderilen raporunda Kocabıyık'ın, üzerine atılı 'kasten öldürme' suçunun hukuki anlam ve sonuçlarını algılama, bu suçla ilgili davranışlarını yönlendirme yeteneğinin tam olduğunun belirtildiği anlatıldı. Kocabıyık hakkında 'altsoydan kendisini savunamayacak kişiye karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanması istendi. İddianame, Konya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

2 RAPOR GELDİ

Konya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 2'nci duruşmaya Sevda Kocabıyık Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Kocabıyık için 2 farklı akıl sağlığı raporu geldi. Birinin de sanığın ceza ehliyetinin tam olduğu, diğerinde tam olmadığı belirtildi. Bunun üzerine mahkeme heyeti, raporların çelişkili olduğunu belirtip, yeni rapor istedi. Kocabıyık'ın İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Adli Tutukevi'ne sevk edilmesine karar verilerek duruşma ertelendi.

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 8
  • Kenan 1 ay önce Şikayet Et
    çocuk doğururken kimse akıl sağlığını sormuyor. öldürüken neden soruyorsunuz. cezası idam olmalı
    Cevapla
  • arkadaş 1 ay önce Şikayet Et
    bu dünyanın imtihanı çok ağır, vah ki ne vah..
    Cevapla
  • arkadaş 1 ay önce Şikayet Et
    bu dünyanın imtihanı çok ağır, vah ki ne vah..
    Cevapla
  • R53 1 ay önce Şikayet Et
    Akıl sağlığı yoksa çocuk sahibi olmayacaktı. Devlet evlenme iznine psikolojik yeterliliği de eklemeli. Akıl sağlığı yoksa da dışarıda olması sakıncalı.
    Cevapla
  • Yorum 1 ay önce Şikayet Et
    Sonradan hastalanmış olabilir çok rahat yorum yapma olayı bilmeden
    Cevapla
  • vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    bir cana kıymanın cezası ölüm olmalıdır her durumda...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı