Tarım arazisini dolduran vatandaşa dudak uçuklatan ceza

Muğla’nın Bodrum ilçesinde tarım arazisinin zeminini bozup dolgu yapan vatandaşa, 411 bin 127 TL idari para cezası verildi.

GİRİŞ 28.02.2024 21:17 GÜNCELLEME 29.02.2024 10:14
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Yaka Mahallesi’nde tarım alanına hafriyatla dolgu yapıldığı ve tarım arazisinin amacı dışında kullanılmak üzere olduğu bilgisini alan Bodrum İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlileri, tarım alanının zemininin dolgu yaparak bozulduğunu ve arazinin amacı dışında kullanılmak üzere olduğu bilgisini aldı.

TARIM ARAZİSİNE DOLGU YAPAN ŞAHSA 411 BİN LİRA CEZA KESİLDİ

Dolguyu yapan şahsa 411 bin 127 TL idari para cezası verilerek, alanı eski haline dönüştürmesi bildirildi. 5403 Sayılı Kanun gereği yapılan işlemde, alan 2 ay içinde eski haline dönüştürülmezse ayrıca bu tutarın 3 katı idari para cezası daha uygulanacağı ve arazinin eski haline dönüştürüleceği kaydedildi.

Bodrum Kaymakamlığı, ilçede tarım, zeytinlik ve mera alanlarına yapılan müdahaleler konusunda sıkı şekilde denetlemelerin yapılacağını ve yasal işlem yapılmaya devam edileceğini bildirdi.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 90
  • Salih Tuğra 1 ay önce Şikayet Et
    Bodrum'un her yeri mandalina, limon ağaçları ile doluydu. Hepsini yok edip villa yaptılar. Ṣimdi çok az sayıda geride kalan zeytinlik ve makilik alanları yok ediyorlar. Chp'nin yönettiği her yerde bu gerçekler var.
    Cevapla
  • Fatih 1 ay önce Şikayet Et
    adam ekip biçemiyor ceza vereceğinize verin desteği yapsın devletin bu aklına şaşıyorum doldurduysa vardır bir projesi sanki tüm tarım arazileri ekiliyor her yer boz ne eken var ne biçen mazot gübre almış başını gitmiş
    Cevapla
  • recep 1 ay önce Şikayet Et
    kimi ormanı keser otel yapar kimi de arsasını doldurur ceza yer. Türkiye abi burası dayın yoksa ayılar seni yer :)
    Cevapla
  • Adil 1 ay önce Şikayet Et
    Bu nasıl adalet. Adam yalıyı bozuyor, taksimin göbeğine ucube dikiyor, aynı ceza yok. Bu tarlayı doldurmuş o kadar cezalandırılıyor. Pes yani.
    Cevapla
  • ozan 1 ay önce Şikayet Et
    evleri satınca öder:)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ünlü maden suyunda bakteri tespit edildi! 2 milyon şişe imha edildi
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...