Adnan Oktar'ın cezaevi değişti! Erzurum'dan Van'a...

Çeşitli suçlardan yargılaması 4 yıldır devam eden Adnan Oktar'ın tutulduğu cezaevi 4'üncü kez değiştirildi. Oktar, Erzurum'dan Van'ın hudut bölgesindeki cezaevine nakledildi.

Adnan Oktar'ın cezaevi değişti! Erzurum'dan Van'a...
Adnan Oktar'ın cezaevi değişti! Erzurum'dan Van'a...
GİRİŞ 28.02.2024 23:44 GÜNCELLEME 28.02.2024 23:44
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

"Örgüt yöneticiliği", "cinsel istismar", "eğitim hakkının engellenmesi", "eziyet", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" ve "kişisel verilerin kaydedilmesi" suçlarından toplamda 8 bin 658 yıl hapis cezasına çarptırılan ve yargılaması devam eden Adnan Oktar’ın kaldığı cezaevi bir kez daha değiştirildi.

Hapisahanede örgütsel faaliyetlerine devam ettiği öne sürülen Oktar’ın avukatlar aracılığıyla örgütü diri tutmaya çalıştığı ve örgüte üye kazandırmayı amaçladığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada yeni gelişme yaşandı.

2 yıldır Erzurum Dumlu Kapalı Cezaevi’nde tutulan Adnan Oktar’ın cezaevi adresi değişti. Oktar, bugün akşam saatlerinde Van Başkale Kapalı Cezaevi’ne nakledildi.

4’ÜNCÜ ADRESİ

Adnan Oktar, 11 Temmuz 2018 tarihinde, beraberindeki 176 kişi ile birlikte "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "çocukların cinsel istismarı", "cinsel saldırı" ve "siyasi ve askeri casusluk" dahil birçok suç iddiasıyla gözaltına alınmış ve 18 Temmuz 2018’de çıkarıldığı mahkemede tutuklanmıştı.

İlk olarak Silivri Cezaevi'ne konulan Oktar, daha sonra Edirne F Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'na nakledilmişti. Oktar Nisan 2022’de Erzurum Dumlu 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’na gönderilmişti. Önceki gün Van Başkale Cezaevi'ne giriş yapan Oktar yeni koğuşuna konuldu.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 9
  • Tayfun 1 ay önce Şikayet Et
    Helikopterle İrana kaçmasın
    Cevapla
  • Demirezen 1 ay önce Şikayet Et
    Sakalını sarıya boyayın. Hintlilere benzetin
    Cevapla
  • birisi 1 ay önce Şikayet Et
    Bir vatan evladı yok mu
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Kaçmasınımı kolaylaştıracaklar
    Cevapla
  • ASİ 1 ay önce Şikayet Et
    Adam tatar Remazan oldu be
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’