Yalçın Topçu TÜRKPA'nın programına ani bir sağlık sorunu nedeniyle katılamayacak

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, Türk Devletleri Parlamenter Asamblesinin Kafkas İslam Ordusu Komutanı Nuri Paşa'nın vefatının 75'inci yıl dönümü vesilesiyle düzenlenecek olan programına sağlık sorunu nedeniyle katılamayacağını açıkladı.

Yalçın Topçu TÜRKPA'nın programına ani bir sağlık sorunu nedeniyle katılamayacak
Yalçın Topçu TÜRKPA'nın programına ani bir sağlık sorunu nedeniyle katılamayacak
GİRİŞ 01.03.2024 12:43 GÜNCELLEME 01.03.2024 12:43
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) 3 Mart Pazar günü Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Kafkas İslam Ordusu Komutanı, “Bakü'nün Halâskârı” Nuri Paşa'nın ebediyete irtihalinin 75'inci yıl dönümü vesilesiyle anma programı düzenliyor.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi’nin (TÜRKPA) Genel Sekreteri Mehmet Süreyya Er tarafından konuşmacı olarak davet edildiği programa ani bir sağlık sorunu nedeniyle katılamayacağını ifade etti.

Topçu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Kafkas İslam Ordusu Komutanı Nuri Paşa’nın Şehadetinin 75. seneyi devriyesinde TÜRKPA olarak düzenlemiş olduğunuz bu anlamlı programa, ani bir sağlık sorunu nedeniyle katılamamanın derin üzüntüsünü yaşıyorum.
 
Şehidimiz Nuri Killigil Paşamız; Şehid-i Ala ve Gazi-i Namdar Enver Paşa’nın kardeşi, Kut'ül Amare Zaferi Fatihi Halil (Kut) Paşa’mızın da yeğeni, vatan ve millet mücadelesindeki başarıları ile tarihimize adını altın harflerle yazdırmış bir kahraman olup, Türk Savunma Sanayimizin de kurucusudur.
 
Can Azerbaycan’ın istiklal ve istikbali için Türkiye, Türkiye’nin istiklal ve istikbali için de Can Azerbaycan her zaman kardeşlik temelinde birbirlerinin elinden tutmuş, bugün de her alanda devam etmekte olup dünya durdukça da devam edecektir. 

Ezelden-Ebede hür yaşamaya, hürriyet için can vermeye hazır, ülkede sulh, bölgede sulh, dünyada sulh isteyen, samimiyeti, kahramanlığı ve merhameti ile bilinen bir milletiz biz.

Birlikteliğimiz; “Türk Yüzyılı”nın da kapısını açarak bölgemizin, dünyanın ve tüm insanlığın barış, esenlik ve refah ile yeniden buluşmasına vesile olacaktır inşallah.
 
Bu vesile TÜRKPA Genel Sekreteri olarak yaptığınız kıymetli çalışmalarınız için tebrik ve teşekkürlerimi, saygıdeğer katılımcılarımıza saygılarımı arz ediyor, Şehid Nuri Killigil Paşamızı ve tüm şehidlerimizi saygı rahmet ve şükranla anıyorum.

Saygılarımla
Yalçın Topçu

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Gönül TOPAKTAŞ 2 ay önce Şikayet Et
    Çok kıymetli büyüğümüz Yalçın Bakanıma, Yüce Allah'tan Acil şifalar vermesini dilerim. Tez zamanda eski sağlığına kavuşması dualarımızla.
    Cevapla
  • Memet Çinici 2 ay önce Şikayet Et
    Allah şifa versin değerli başkanım.
    Cevapla
  • Seyfidar Alata 2 ay önce Şikayet Et
    Rabbim şifa versin ilkeli ve köşeli bir insan.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Aliyev imzaladı... Azerbaycan ile Türkiye arasında gelirde çifte vergilendirme kaldırıldı
'Ekrem İmamoğlu'na karşı Özgür Özel mi öne çıkartılıyor?'