Varto'nun Yılanlı köyünde at eyeri tartışması kanlı bitti! 1 çocuk öldü

Muş'un Varto ilçesi Yılanlı köyünde, at eyeri nedeniyle çıkan tartışma sonrasında hırsızlıkla suçladığı Roni Han tarafından av tüfeğiyle vurulan Eyüp Ballı, yaşamını yitirdi. Kavga ile ilgili tahkikat devam ediyor.

GİRİŞ 01.03.2024 23:15 GÜNCELLEME 01.03.2024 23:22
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Olay, saat 16.00 sıralarında Varto ilçesine bağlı Yılanlı köyünde meydana geldi. Köyde yaşayan Roni Han (20) ile Eyüp Ballı (13) arasında at eyerinin alınmasıyla ilgili tartışma çıktı. Eyüp Ballı'nın at eyerini çalmakla suçladığı Roni Han, buna tepki gösterdi. Eve giderek av tüfeğini alan Roni Han, keçilerini köy çıkışına götüren Eyüp Ballı’ya ateş açıp, kaçtı.

Olayı gören köylülerin ihbarı üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekiplerin yaptığı incelemede Eyüp Ballı’nın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Eyüp Ballı'nın cansız bedeni, Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından Varto Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı.

Varto İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, hastane ve köyde güvenlik önlemi alırken, Roni Han’ın yakalanması için başlatılan çalışma sürdürülüyor.

KAYNAK: DHA, İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • zafergülten 1 ay önce Şikayet Et
    Roni Han,ermeni mi bu,oralarda çoktur ermeni kökenli.
    Cevapla
  • (76) 1 ay önce Şikayet Et
    Roni han nerenin plakası ?
    Cevapla
  • Serpil 1 ay önce Şikayet Et
    Değer mi insan hayatı beş para etmez şey için
    Cevapla
  • Mustafa 1 ay önce Şikayet Et
    Atın eğeri, tarlanın sınırı, bahçenin duvarı, itin zinciri, tavuğun yumurtası, güvercinin uçuşu, horozun döğüşü böyle büyük işlerle uğraşılmaz.
    Cevapla
  • halk 1 ay önce Şikayet Et
    bunlar mal silah ver kendini bir hat sanir yada dugun de benzeri mallar var elinde silah ver katliam yapar bu tip hayvanlari idam edeceksin bir kac gun ønce benzeri olay var idi gelin damat sanki irak da savas yapiyor saga sola ates ediyor idi bunlar ne cekiyor merak ediyorum direk idam sart
    Cevapla
  • tekin akarsu 1 ay önce Şikayet Et
    haso... simdi heryer düzeldi, bi siz düzelemediz
    Cevapla
  • Haso 1 ay önce Şikayet Et
    Aptal önceden her yerde böyleydi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBAN'la vergi kaçıran yandı - Gazete manşetleri
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"