Erzincan'da maden sahasındaki toprak kaymasında yeni gelişme

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında meydana gelen toprak kaymasına ilişkin soruşturmada, idari pozisyondaki 2 mühendis tutuklandı. 3 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

GİRİŞ 02.03.2024 21:48 GÜNCELLEME 03.03.2024 09:57
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Son dakika Erzincan haberleri: Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden ocağında yaşanan toprak kaymasına faciasına ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma sürüyor.

İKİ MÜHENDİS TUTUKLANDI

Bu kapsamda maden ocağını işleten şirkette idareci pozisyonunda çalışan mühendis İ.T. ve K.M.A. ifade işlemleri için adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgusu sonrası nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen İ.T. ve K.MA. tutuklandı.

3 ZANLI ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

Soruşturma kapsamında daha önce altın madeni ocağını işleten şirketin Kanadalı yöneticisi J.R.G'nin de aralarında bulunduğu 6'sı tutuklanmıştı, 3 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 33
  • Mkl 1 ay önce Şikayet Et
    Toprak altında kalan kaldı sağlar bize yeter hesabı
    Cevapla
  • Muro 1 ay önce Şikayet Et
    Kanadalı adam bedava çıkarsın altını. üç kuruşa mühendis tutsun çalıştırsın. Olan mühendise olsun
    Cevapla
  • yistif - Rize 1 ay önce Şikayet Et
    İş güvenliği yasaları iş yerine değil, devlete bilgi vermeli. Devlet de işyerine iletmeli ve denetlemeli. Diğer türlü iş güvenliği uzmanları işverene bildirim yaptığın da kulak arkası edilebiliyor. Bunun onlarca örneğini gördük. Uzmanlar kazaları önceden tahmin edip uyarıyor ama maalesef kendi sorumluluğu ortadan kalkıyor ve olan emekçiye oluyor.
    Cevapla
  • kenen33 1 ay önce Şikayet Et
    Toprak altında kalanlara ne olacak
    Cevapla
  • İş güvenliği 1 ay önce Şikayet Et
    Tek sorumlu var oda çalışma bakanlığı yetkilileri. Orada çalışan işçilerin can güvenliğini takip etmeleri gerekiyor. Her türlü tedbirleri aldırmaları gerekiyor. Öyle Avrupa ülkeleri var ki bir yılda iş kazası sonucu tek bir işçi ölmüyor. İşçinin çalıştığı her iş yeri, sürekli iş güvenliği uzmanlarınca denetlenmeli ve bu insanların her sözü kanun olmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!