Adnan Oktar'ın gizli haberleşme ağı ortaya çıktı! Konum ve IP adresi tespit edilemiyor

Adnan Oktar silahlı suç örgütünün haberleşmek için bir buçuk yıl önce Wickr adıyla kurduğu haberleşme programı ortaya çıktı.

GİRİŞ 03.03.2024 01:27 GÜNCELLEME 03.03.2024 09:53
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Adnan Oktar silahlı suç örgütünün haberleşmek için bir buçuk yıl önce Wickr adıyla kurduğu programı ortaya çıktı. Örgüt üyelerinin tıpkı FETÖ'de olduğu gibi rumuzlarla katılıp örgüt talimatlarını buradan verdiği ortaya çıktı. Detayları CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ anlattı.

Adnan Oktar'ın gizli haberleşme ağı ortaya çıktı! Konum ve IP adresi tespit edilemiyor

CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, canlı yayında şu bilgileri aktardı:

'FETÖ'DE OLDUĞU GİBİ GİZLİ BİR HABERLEŞME AĞININ KULLANILDIĞI ORTAYA ÇIKTI'

"Adnan Oktar örgütünde de aynı FETÖ terör örgütünde olduğu gibi gizli bir haberleşme ağının kullanıldığı ortaya çıktı. FETÖ'de Bylock vardı, rumuzlar vardı, Adnan Oktar örgütünün de aynı taktiği uyguladığı tespit edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 352 sayfalık Adnan Oktar örgütün yeni yapılanmasıyla ilgili yeni bir iddianame hazırlamıştı. O iddianamede 2018 yılında örgüt içinde itirafçı olan bir kişi Adnan Oktar'ın bu gizli haberleşme ağını savcılığa anlattı. O gizli haberleşme ağı ne; Wickr. FETÖ'de neydi Bylock'tu.

Adnan Oktar'ın gizli haberleşme ağı ortaya çıktı! Konum ve IP adresi tespit edilemiyor

GİZLİ İTİRAFÇI TÜM AĞI DEŞİFRE ETTİ

İtirafçı bu gizli haberleşme ağıyla ilgili önemli ayrıntılar verdi. 'Önceden WhatsApp üzerinden haberleşiyorduk, yurt dışından örgüt liderleri bize talimatlar veriyordu. Fakat WhatsApp'ın Türkiye'de temsilcilik açmasıyla birlikte WhatsApp'ı bırakıp özel kodla, şifreyle haberleşilen bu yeni yapıya geçtiklerini söyledi."

Adnan Oktar'ın gizli haberleşme ağı ortaya çıktı! Konum ve IP adresi tespit edilemiyor

YENİ YAPILANMASI DA ÇÖKERTİLMİŞTİ

Erzurum Dumlu Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na nakledilen silahlı suç örgütü elebaşı Adnan Oktar'ın Erzurum'daki yapılanması da deşifre olmuştu.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 56
  • Ali 1 ay önce Şikayet Et
    İçeriden birisi ona yardım ediyordur. Yoksa hapishanede onların yapılması mümkün mü?
    Cevapla
  • Adige 1 ay önce Şikayet Et
    Bu şahıs aslında cezaevinde intihar etmeli.
    Cevapla
  • Abdülhamid 1 ay önce Şikayet Et
    Bu da Fetö ile aynı yerden öğretildiklerinin göstergesi
    Cevapla
  • Doğrucu Davud 1 ay önce Şikayet Et
    Milli güvenlik ve beka edebiyatı yapıyoruz da, abd iran çin vs. gibi ülkelrde olsa bunun gibi tecavüzcü çoktan idam edilmişti !..
    Cevapla
  • Guaidoglu 1 ay önce Şikayet Et
    Bitmez bunlar. Acilen ABD ve AB böyle örgütleri nasıl temizliyor araştırılsın ve aynı yöntemler ile Türkiye bunları yok etsin. Nedir bu? Eğitim sistemi çocuklarımızı buna göre yetiştirsin. Ama kaç senedir diyoruz hicbirsey yapilmiyor. Bıktık çalışmayan memurlardan.
    Cevapla
  • Türk 1 ay önce Şikayet Et
    İdam cezası varsa şdam ediliyor yoksa istihbarat aracılığıyla temizleniyor. Her güçlü ülkelerde bu uygulanıyor. Biraz geçmişe bakın , görürsünüz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı